GIURGIU: Zeci de cereri pentru subvenţii la căldură, depuse în doar două zile

Direcţia de Asistenţă Socială Giurgiu a început să primească cereri pentru acordarea subvenţiei pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece, de luni 17 octombrie.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Giurgiu, până miercuri, 19 octombrie, depuseseră cereri în acest sens peste 130 de giurgiuveni. Dintre aceştia, 55 vor subvenţia pentru încălzire cu agent termic, 45 pentru încălzirea cu gaze, 19 cereri au fost pentru încălzire cu lemne şi 17 cereri pentru încălzire cu energie electrică.

Cererile pot fi depuse până pe 20 noiembrie, mai spun cei de la Primăria Giurgiu.

Despre acest subiect a vorbit, în conferinţa de presă de miercuri, 19 octombrie, şi edilul-şef, Nicolae Barbu. În primul rând, el a menţionat faptul că preţul de 191,5 lei gigacaloria pentru populaţie este unul dintre cele mai mici din ţară.dsc_0129

Preţul a scăzut faţă de anul trecut(199 de lei) şi datorită investiţiilor realizate la sistemul de distribuţie şi transport al agentului termic, a explicat primarul. „Subvenţia asigurată de noi este de 35 de miliarde de lei vechi(…). Vreau să vă spun că cei cu venituri foarte mici ajung să plătească şi 2% din valoarea gigacaloriei”, a spus Barbu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.