Undă verde pentru mai multe investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Marian Mina, anunţa recent că Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu a câştigat un proiect european iar cu banii obţinuţi va fi modernizată Unitatea de Primiri Urgenţe.

În acelaşi timp, vineri, 28 aprilie, consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat mai multe proiecte de hotărâre referitoare la viitoarele investiţii pentru SJU.

Astfel, unul dintre proiecte prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea pavilionului administrativ.

Aleşii au aprobat, deocamdată, documentaţia tehnico-economică iar sumele ar urma să fie suportate din bugetul judeţului. Conform referatului proiectului de hotărâre, corpul C3- Pavilion administrativ, Ambulanţă, Cabinet stomatologic nu a mai beneficiat de reparaţii capitale în ultimii 40 de ani. Astfel, printre lucrările ce vor fi efectuate acolo se numără consolidarea clădirii, cămăşuili la pereţii exteriori, dar şi pe interior, refacerea tencuielilor, realizarea termoizolaţiei, schimbarea tâmplăriei, modernizarea instalaţiilor termice şi electrice şi aşa mai departe. De asemenea, autorităţile judeţene vor şi dotarea cu mobilier a spaţiilor din pavilionul respectiv.

Un alt proiect aprobat pe 28 aprilie de către consilierii judeţeni se referă la documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul „reparaţie capitală secţia exterioară a Spitalului de Psihiatrie Vadu-Lat”. Şi acolo vor fi făcute ample lucrări, asemănătoare cu cele de la pavilionul din Giurgiu.

 

Linie de gardă la Serviciul de Medicină Legală

 

Un alt proiect de hotărâre adoptat în cea mai recentă şedinţă a CJ Giurgiu vizează înfiinţarea, în premieră pentru Giurgiu, a unei linii de gardă la Serviciul de Medicină Legală.

„Pe lângă proiectele înscrise pe ordinea de zi iniţială a şedinţei Consiliului Judeţean de vineri, 28 aprilie, consilierii au mai luat în discuţie şi două puncte suplimentare. Unul dintre acestea vizează înfiinţarea unei linii de gardă la Serviciul de Medicină Legală din Spitalul Judeţean Giurgiu.
Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi, astfel că, din mai, la Serviciul de Medicină Legală va funcţiona o linie de gardă!”
, a scris, ulterior, pe Facebook, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.