Una dintre cele mai importante clădiri părăsite din municipiu, dorită de Consiliul Judeţean Giurgiu

Clădirea unde a funcţionat Prefectura, dar şi fost sediu al Consiliului Judeţean Giurgiu, a intrat în reparaţii în anul 2005. Lucrările, însă, au fost sistate patru ani mai târziu. De atunci, mai mulţi politicieni de la diverse partide au declarat că încearcă găsirea unor soluţii pentru finalizarea investiţiilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

 

 

Presa vremii nota doi ani în care sediul vechii Prefecturi a fost un veritabil şantier în lucru (2005-2007), şi au fost cheltuite 86 de miliarde de lei. Reprezentanţii Prefecturii declarau, la momentul respectiv, că pentru încheierea lucrărilor mai erau nevoie de alte câteva zeci de miliarde de lei.

Dacă este luat în calcul faptul că, odată cu trecerea timpului, imobilul a continuat să se degradeze, cel mai probabil suma necesară va fi mult mai mare decât estimarea de acum câţiva ani.

Clădirea este în administrarea Ministerului Afacerilor Interne. De la această instituţie vor cei din noua echipă de conducere a Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu să o preia.

În acest sens, ei au pregătit un proiect de hotărâre pe care l-au supus la vot într-o şedinţă extraordinară, marţi, 9 august.

Conform expunerii de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre al CJ Giurgiu, imobilul este, prin structura şi destinaţia sa, o clădire administrativă, fiind construită iniţial ca tribunal şi în care, ulterior, au funcţionat Consiliul Judeţean şi Prefectura.
În documentul menţionat este arătat şi faptul că cei din CJ Giurgiu doresc să preia în administrare imobilul, deoarece instituţia are mai multe posibilităţi de accesare a fondurilor necesare pentru finalizarea lucrărilor de construcţie.

Cătălina Sfetcuprefectura-veche-3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.