Un scriitor din Ruse şi-a lansat un volum special, la Giurgiu

Giurgiu şi Ruse colaborează, prin intermediul autorităţilor publice, dar, iată, şi prin oamenii de cultură, de foarte multă vreme. De altfel, prietenia lor este renumită în rândul euroregiunilor înfiinţate de-a lungul Dunării.

Dacă autorităţile au reuşit să implementeze în comun multe proiecte europene, şi iubitorii de frumos şi-au propus să câştige împreună. De această dată, este vorba despre a câştiga timp preţios petrecut în preajma unor oameni valoroşi, este vorba despre artă, exprimată prin fotografie, cuvânt, poezie.

Miercuri, 9 august, Bibilioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu a găzduit un eveniment româno-bulgar, organizat de către directorul Euroregiunii „Danubius”, Lili Ganceva, cu sprijinul autorităţilor judeţene şi locale.

Astfel, a fost vernisată o expoziţie foto, cei prezenţi au participat şi la lansarea unei cărţi, dar au aplaudat şi la finalul unui recital de poezie susţinut chiar de Ganceva.

Volumul lansat şi la Giurgiu este denumit „Ruse, o istorie în imagini”, este semnat Rumen Kuzov şi cuprinde peste 500 de imagini, cu informaţiile aferente. din tot atâtea cărţi poştale înfăţişând locuri şi clădiri din Ruse.

Autorul a precizat că multe dintre imobilele prezentate nu mai există în prezent. În aceeaşi carte, sunt şi imagini cu fluviul Dunărea- între malurile Ruse şi Giurgiu- de-a lungul vremii.

Vernisajul foto s-a dorit a fi, la rându-i, un fel de rezumat al cărţii. În acest sens, în afară de simeza cu imagini din Ruse, muzeografii giurgiuveni Emil Păunescu şi Florentin Breazu au pregătit şi ei o simeză cu imagini din aceleaşi vremuri, dar… din Giurgiu.

Lili Ganceva le-a mulţumit giurgiuvenilor pentru găzduire şi şi-a exprimat speranţa că asemenea evenimente vor mai fi organizate, atât la Giurgiu, cât şi la Ruse.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.