Un pod de 8 milioane de euro va fi amenajat în Giurgiu, peste râul Argeş

Investiţia este derulată de către Primăria Gostinari, cu fonduri guvernamentale obţinute prin Ordonanţa 28 iar miercuri, 3 august, au demarat lucrările cu forarea coloanelor podului ce va fi amenajat în localitatea Gostinari.

 

 

„Le-am demonstrat, iată, locuitorilor comunei noastre că nu vindem iluzii. Patru ani am lucrat la acest proiect şi iată că a devenit realitate. Acest pod este important nu doar pentru transportul din comună, ci pentru transportul din judeţ, în special pentru tot ce vine din sud. Maşinile vor scurta drumul către Olteniţa cu aproape 30 de kilometri”, a spus primarul din Gostinari, Marin Ion.

Podul peste Argeş va avea o lungime de 220 de metri, trei ieşiri, o înălţime de 12 metri şi este unic în România, deoarece va avea o deschidere de 110 metri. Aceasta, întrucât proiectul ţine cont de un altul, acela al viitorului Canal Dunăre-Bucureşti.

La demararea lucrărilor a fost invitat şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. „Este o investiţie de circa 8 milioane de euro de care vor beneficia mai multe comune din judeţul nostru, nu doar Gostinari. Meritul este sută la sută al domnului primar şi al echipei sale. Au făcut multe drumuri la ministere, au fost foarte multe discuţii cu constructorul şi iată că acum s-au apucat de lucru!”, a declarat Mina.

La rândul său, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu, a spus că podul de la Gostinari este, fără îndoială, o mare realizare a giurgiuvenilor.

„Am primit sprijinul conducerii Ministerului Dezvoltării pentru ca această lucrare să fie finanţată. Eu sunt convins că după inaugurare va fi o bucurie şi mai mare inclusiv pentru locuitorii de pe cele două maluri ale Argeşului. Va fi un pod nu doar frumos, ci mai ales util pentru Giurgiu şi nu numai”, a subliniat Marciu.

Podul ar putea fi dat în funcţiune, dacă totul va decurge normal, în iarna anului viitor.

Cătălina Sfetcupod-gostinari-2 pod-gostinari-3 pod-gostinari-6

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.