Un nou proiect ambiţios la Mănăstirea Comana

Lăcaşul de cult, fără îndoială cel mai important obiectiv turistic al judeţului Giurgiu, a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, printr-un proiect al Consiliului Judeţean. Acum, CJ Giurgiu şi Mănăstirea Comana vor colabora din nou pentru un alt proiect european, în continuarea primului iar joi, 31 august, consilierii judeţeni au votat un proiect de hotărâre privind

privind actualizarea Acordului de asociere aferent.
Potrivit reprezentanţilor CJ Giurgiu, cei care au solicitat reactualizarea Acordului de asocierii au fost reprezentanţii Mănăstirii Comana.

Noul parteneriat vizează implementarea unui proiect finanţat prin Programul Interreg România-Bulgaria 2014-2020 şi care prevede construirea Centrului socio-cultural „Radu Şerban Voievod” în cadrul Sfintei Mănăstiri Comana.

Consiliul Judeţean Giurgiu a depus Cererea de exprimare a interesului pentru proiectul „Infrastructura pentru managementul patrimoniului cultural în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse”, cerere aprobată în şedinţa Comitetului de Monitorizare din 2 august 2017. Proiectul prevede mai multe activităţi, printre care elaborarea unei strategii pentru crearea de produse turistice integrate comune, digitalizarea – Mănăstirii Comana, inclusiv peisajul Comana şi ansamblul arhitectural Schitu Strâmbu Găiseni- din promovarea centrelor, un festival al Sfântului Nicolae în Comana, dar şi amenajarea acestui Centru Socio-Cultural. Terenul pe care se propune construirea obiectivului se află în proprietatea Mănăstirii Comana, iar noua clădire va avea o suprafaţă construită de circa 150 de metri pătraţi.

Bugetul total eligibil al proiectului este de maximum 1,5 milioane de euro.

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.