Un nou pod peste Dunăre va fi construit la Giurgiu

Anunţul a fost făcut, joi, 10 august, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău la PSD Giurgiu.

Lider executiv al formaţiunii politice menţionate, la nivel central, Niculae Bădălău a amintit că, recent, a avut loc o întâlnire între premierul Mihai Tudose şi omologul său bulgar, Boiko Borisov.

„S-a ridicat inclusiv problema construcţiei unui nou pod peste Dunăre şia u convenit amândoi că ar fi oportună construcţia la Giurgiu. Lucrările ar putea începe la finalul anului viitor şi acesta va deservi transportului în principal pentru ruta Istanbul-Atena-Bucureşti şi, mai departe, spre Ungaria”, a anunţat Bădălău, precizând că podul va avea şi o cale ferată modernă şi sunt discuţii avansate pentru ca investiţia să fie realizată de o companie chineză.

„Referitor la investitorii chinezi, aşa cum v-am mai spus am avut şi eu întâlniri, la Bucureşti, şi este ştiut faptul că marile lor companii vor relocarea afacerilor în alte state din Uniunea Europeană, după ieşirea Marii Britanii din Uniune. Îi interesează inclusiv România. La dezbaterile respective au fost prezentate mape cu locuri din România unde pot fi făcute investiţii şi mă refer aici la parcuri industriale. De la Giurgiu, din păcate, nu am avut nimic… Eu am tot spus că Zona Liberă Giurgiu, măcar jumătate din aceasta, trebuie transformată în parc industrial şi sper ca autorităţile să găsească o soluţie ca să putem şi noi să beneficiem de investiţii importante”, a mai afirmat Niculae Bădălău.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.