Un edil giurgiuvean a fost desemnat „cel mai activ primar de oraş”

Primarul oraşului giurgiuvean Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, a primit această distincţie marţi, 4 aprilie, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Evenimentul a avut loc la Bucureşti şi au participat, alături de edili din toată ţara, şi premierul Sorin Grindeanu, dar şi vicepremierul Sevil Shhaideh.

Trăistaru a declarat că este onorat de „premiul” obţinut, dar a subliniat că, într-adevăr, în afară de proiectele pe care le derulează în Bolintin, se implică şi în activitatea structurilor asociative din care face parte.

Consider că un primar care doreşte să aducă schimbare în oraşul său trebuie să fie deschis, să privească în afara limitei administrative. De aceea, am aderat la structuri asociative importante precum Asociaţia Oraşelor din România şi Patronatul Serviciilor Publice. În cadrul evenimentelor organizate de acestea, sunt întâlniri cu primarii oraşelor membre, cu reprezentanţi ai structurilor centrale, guvern, parlament, organizaţii nonguvernamentale etc. Particip personal la consultări ministeriale pe probleme legislative, pe domeniile în care sunt format. Se organizează seminarii, ateliere de lucru, mese rotunde la care participă funcţionari publici din primării, împreună cu formatori din domeniile specifice(achiziţii publice, contabilitate, urbanism etc.)”, a spus Trăistaru.
Edilul din Bolintin Vale a precizat că, de asemenea,
expune pentru dezbatere problemele cu care se confruntă giurgiuvenii din oraşul pe care îl administrează, solicită sprijin în mod direct, inclusiv secretarilor de stat şi miniştrilor.

„Prin acest parteneriat avem premise bune pentru rezolvarea problemelor noastre, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu vreau să politizez, dar ascultându-i pe miniştrii din Guvernul actual şi văzând deschiderea şi abordarea deschisă pe subiecte clare, practice, sunt sigur că Programul de Guvernare va fi îndeplinit. În cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, am avut plăcerea să primesc o recunoaştere a activităţii mele, care mă onorează, dar, în egală măsură, mă obligă şi mă motivează să merg pe acelaşi drum. Mulţumesc Asociaţiei Oraşelor din România pentru distincţia primită!„, a mai spus Daniel Trăistaru.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.