Un alt treilea copil român a murit de rujeolă, confirmă Ministerul Sănătății

Confirmarea a fost făcută printr-o informare transmisă presei joi, 22 septembrie. În document se arată că Institutul Cantacuzino a confirmat, în aceeaşi zi, către Centrul Național de Control al Bolilor Transmisibile faptul că, „în urma analizelor efectuate, cel de al treilea copil care a murit este intens pozitiv pentru virusul rujeolei. Asta înseamnă că a murit din cauza rujeolei”.

Ieri, Ministerul Sănătății anunţa, într-un comunicat de presă, că, de la începutul anului şi până în prezent, în ţara noastră s-au înregistrat peste 670 de cazuri de rujeolă, în 23 de judeţe, iar doi copii au murit.

„Un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, însă așteaptă confirmarea finală”, era precizat în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Oficialii mai transmit că această creştere a cazurilor de rujeolă, comparativ cu anul trecut, este una „mai mult decât alarmantă” şi pun acest fapt pe seama „campaniilor iresponsabile împotriva vaccinării copiilor”.

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită, enantem (semnul Koplik) pe mucoasele bucale sau labială și o erupție cutanată maculopapulară generalizată(Wikipedia).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.