Trafic dublu prin Vama Giurgiu, vara aceasta

Cu circa 40% mai multe persoane, dar şi maşini au tranzitat Punctele de Trecere ale Frontierei româno-bulgare, în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, recent, în conferinţă de presă, şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Radu Leorda.

El a spus, astfel, că traficul de persoane înregistrat în primele șase luni ale anului prin toate punctele de trecere a frontierei din cadrul ITPF Giurgiu la frontiera româno-bulgară a fost de 2.199.000 de persoane, în creștere cu 41 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Totodată, au tranzitat punctele de frontieră și 1.085.037 mijloace de transport, în creștere cu 38 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Ofertele turistice din Bulgaria, Grecia și Turcia în sezonul estival reprezintă o cauză a creșterii traficului de persoane, dar există și schimburi de mărfuri”, a precizat Leorda.

El a explicat şi unul dintre motivele pentru care avem cozi interminabile de TIR-uri, la Giurgiu.

„Sunt 3 zile din săptămână, câteodată și 4, în care valorile la componenta de marfă camioane, tir, este foarte mare și vedeți că sunt destul de multe probleme și inconveniente care apar pentru cetățenii din orașul nostru, dar ținând cont că la final de săptămână în Austria și în Ungaria traficul de marfă de peste 7,5 tone este suspendat total, aceste tiruri ajung marți seara, miercuri dimineață la noi, în PTF Giurgiu și de asta se formează toate cozile”, a mai spus şeful Poliţiei de Frontieră.

În plus, Leorda a mai declarat că, din totalul persoanelor care s-au prezentat pentru trecerea frontierei româno-bulgare în perioada supusă evaluării, respectiv primele șase luni ale anului, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării în țară față de „179 de cetățeni străini ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale de intrare în țară și au fost constatate 1.032 de fapte ilegale săvârșite de 401 persoane ceea ce a făcut obiectul a 289 de lucrări și cauze penale și 645 sancțiuni contravenționale fiind aplicate amenzi în valoare totală de 276 mii lei”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.