Tinerii social-democraţi giurgiuveni au un nou lider

Este vorba despre Ionuţ Barbu, fostul şef al organizaţiei municipale a TSD Giurgiu. El îl înlocuieşte în funcţie pe Dragoş Udvuleanu care va ocupa de acum funcţia de secretar general al structurii menţionate.

Barbu a fost ales preşedinte al TSD Giurgiu, vineri, 12 mai, în cadrul unei Conferinţe Extraordinare la care au participat aproape 200 de tineri. Alături de ei au fost seniorii social-democraţi, precum liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, cel de la municipiu, Nicolae Barbu, senatorul Cristian Marciu, deputatul Elena Dinu, liderii femeilor social-democrate Aurelia Dobre şi Crina Stoianovici.

Conferinţa a fost găzduită de Ateneul „Nicolae Bălănescu”.

 

Marian Mina: România de astăzi are nevoie de implicarea voastră în politică

 

„Mă bucur să ne întâlnim astăzi într-un număr atât de mare! Este semnul că suntem cu toţii preocupaţi de viitorul organizaţiei noastre, de direcţia în care vom merge, de performanţele politice la care ţintim. Ne întâlnim după un an dificil, cu două campanii electorale, dar ce mai contează efortul când poţi să spui „am câştigat” ! Iar noi, organizaţia judeţeană Giurgiu a PSD chiar am câştigat tot: Primăria, Consiliul Judeţean, cinci parlamentari din şase şi locul întâi pe ţară ca procente! Este cel mai bun scor obţinut vreodată de partidul nostru, lucru de care suntem foarte mândri. S-a muncit mult şi, daţi-mi voie să-i mulţumesc domnului preşedinte Executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, pentru modul în care a ştiu să coordoneze campaniile electorale dar şi activitatea întregii organizaţii”, le-a transmis, preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, tinerilor din sală.

De asemenea, el le-a mulţumit tuturor pentru eforturile depuse în toate campaniile electorale, dar şi pentru activităţile pe care le-au organizat pentru comunitate.

„Avem nevoie de tineri în politică, România de astăzi are nevoie de implicarea voastră în viaţa politică. Voi sunteţi aceia care pot transmite energia de care este nevoie în implementarea unor reforme de care societatea are nevoie. Este important să realizăm faptul că tinerii reprezintă viitorul, în politică, în administrație, la nivel local sau central. Dincolo de discuţii frumoase, adevărul este că tinerii au nevoie de un viitor care să le aducă locuri de muncă, condiţii de viaţă bune, drepturi respectate, într-un cuvânt bunăstare iar asta se construieşte prin implicare. Iar dacă aveţi senzaţia că sunteţi prea mici pentru a schimba ceva, vă spun un lucru: fiţi consecvenţi, solidari, uniţi şi veţi reuşi!”, le-a mai transmis Mina.

 

Cristian Marciu: Vă rog să fiţi mesagerii noştri!

 

La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, a spus: „Privindu-vă, îmi dau seama că am pierdut o etapă interesantă în politică. Atunci când am intrat în PSD, a fost direct la seniori, nu am avut ocazia să trec prin TSD, să mă bucur de un grup de tineri unit, aşa, cum sunteţi voi! Sunt, totuşi, bucuros pentru că alături de mine, de noi, seniorii, au „crescut” mulţi tineri valoroşi, s-au pregătit, s-au maturizat, au învăţat şi au posibilitatea să ajungă în funcţii foarte înalte, atât politice, cât şi în administraţie. Succes vă spun tuturor şi să rămâneţi uniţi!”.

Luând cuvântul, preşedintele OFSD Giurgiu, Crina Stoianovici, le-a spus tinerilor că ei sunt sufletul partidului. „Vă sfătuiesc să vă alegeţi întotdeauna cu atenţie liderul, trebuie să analizaţi dacă are capacitatea să vă conducă şi sunt convinsă că există, acum, oameni potriviţi pentru a vă fi lideri la TSD Giurgiu”, a subliniat Stoianovici.

Senatorul Cristian Marciu le-a mulţumit tinerilor pentru că au fost alături de seniori în toate bătăliile electorale. „Este meritul liderului nostru, Niculae Bădălău, pentru că a ştiut să formeze o echipă, a dat sarcini precise, este meritul lui că a ţinut organizaţia unită. Trebuie să le mulţumim şi primarilor pentru că reuşita şi se datorează şi lor. Trebuie, în aceste condiţii, să ne menţinem, succesul trebuie menţinut! PSD a avut mereu oameni competenţi şi tot mereu a luat ţara de jos şi-a repus-o pe picioare prin bunele guvernări. Pe dumneavoastră vă rog să fiţi mesagerii noştri şi împreună să demonstrăm că PSD este singurul partid care prin programul său economic, politic, administrativ poate duce România pe locul pe care îl merită în Europa”, le-a mai spus Marciu.

 

George Pălălău: Am crescut alături de tineri frumoşi, cu idealuri şi prieteni adevăraţi

 

Deputatul Elena Dinu şi-a exprimat speranţa că cei care au condus TSD şi aceia care au preluat conducerea organizaţiei vor face o echipă performantă şi care să poată reprezenta viitorul PSD Giurgiu. „Venim după două campanii electorale grele, dar pe care le-am câştigat, vor urma multe altele şi vreau să vă mulţumesc pentru că mereu aţi fost alături de noi şi aşa mi-aş dori să rămâneţi. Am avut, avem şi vom avea nevoie de voi, de forţa voastră, de optimismul vostru şi trebuie să fiţi pregătiţi pentru momentul în care veţi prelua ştafeta de la noi, în politică şi în administraţie. Mult succes şi să rămâneţi aceeaşi echipă frumoasă şi unită!”, a mai spus Dinu.

Un discurs aparte l-a avut şi George Pălălău, preşedinte PES Activists Giurgiu, la un moment dat şi el lider al TSD Giurgiu. „Când am intrat eu în politică, în 2000, seniorii ne spuneau: ştiţi când conduc tinerii un partid? Când ajung bătrâni. Ei, organizaţia PSD Giurgiu cu a sa conducere a pus mare accent pe tineri, au fost promovaţi şi avem, iată, preşedinte un tânăr, ministru al Transporturilor la fel, consilieri locali şi judeţeni. Sunt exemple de urmat şi vă rog să îndrăzniţi şi voi să credeţi, asigurându-vă că aveţi tot sprijinul nostru. Am crescut alături de tineri frumoşi, cu idealuri şi prieteni adevăraţi, cu rezultate foarte bune”, le-a transmis Pălălău tinerilor social-democraţi giurgiuveni.

Proaspăt ales preşedinte al TSD Giurgiu, Ionuţ Barbu le-a spus colegilor săi că au o mare responsabilitate, aceea de a păstra locul I al PSD Giurgiu pe ţară şi de a duce şi organizaţia de tineret pe acelaşi loc fruntaş.

Noua echipă a TSD Giurgiu are şi preşedinte executiv- Silvian Dumitrache, secretar- Dragoş Udvuleanu, secretar executiv- Andreea Constantin, Mădălina Constantin, trezorier- Dragoş Ionescu şi opt vicepreşedinţi.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.