Tineri teribilişti au pornit cu un briceag sistemul de alarmare a populaţiei

Acest caz absolut aiuritor s-a petrecut joi noaptea, în jurul orei 03.00. Dintr-o dată, sirenele amplasate pe cel mai înalt bloc din municipiul Giurgiu au început să sune. Şi au tot răsunat mai bine de câteva minute.

A doua zi, după ce reţelele de socializare vuiau de întrebările giurgiuvenilor nedumeriţi care auziseră sirenele, autorităţile locale au venit cu răspunsul.

„Primăria municipiului Giurgiu, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, vine cu următoarele precizări în urma declanșării sirenelor în dimineața zilei de 11 august 2017: În jurul orelor 02:30-03:00, mai mulți adolescenți au forțat cu un briceag sistemul de siguranță al tabloului, în același timp acționând și butonul de alarmare amplasat într-o scară a blocului turn din cartierul Oinac, faptă ce a condus inevitabil la declanșarea sistemului de alarmare publică.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență specifică faptul că nu a fost necesară intervenția angajaților, deoarece sistemul se decuplează singur în momentul în care butonul nu mai este apăsat sau în cazul prezentat, forțat.

Pentru moment, în vederea preîntâmpinării acestor fapte, angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Giurgiu au blocat sistemul de siguranță al tabloului, deconectându-l de la alimentarea cu energie electrică.

Primăria municipiului Giurgiu transmite pe această cale giurgiuvenilor să dea dovadă de un comportament adecvat de conviețuire în comunitate, mai ales că astfel de fapte pot crea panică în rândul cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Giurgiu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.