Tabere la munte şi la mare pentru copiii instituţionalizaţi din Giurgiu

40 de copii aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au plecat în tabere la munte şi la mare, vara aceasta.

Reprezentanţii DGASPC Giurgiu anunţă că 14 copii beneficiari de măsură de protecţie specială – plasament la casele de tip familial „Ansaloni”,, „Sf. Ioan” şi „Dunării” au plecat în tabăra socială organizată la Centrul de Agrement -Vila Casa Elevilor din Sinaia. Tabăra a fost organizată în perioada 14-19 august de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Giurgiu.

Alţi 16 copii beneficiari de măsură de protecţie specială la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi la Casa de tip familial „Soarele” au plecat la mare, într-o tabără organizată la Năvodari, în perioada 16-22 august.

Plecarea copiilor în această tabără a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Asociaţia „SOS Vieţile Copiilor”.

Cei 40 de copii, având vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, au beneficiat gratuit de cazare, masă, activităţi educative, recreative şi de divertisment în aceste tabere, transportul fiind de asemenea gratuit.

„Mulţumim Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Giurgiu şi Asociaţiei SOS Vieţile Copiilor pentru sprijinul oferit copiilor din sistemul de protecţie specială. Prin plecarea în aceste tabere, copiii  au  oportunităţi de recreere şi socializare, care contribuie la dezvoltarea fizică, cognitivă, socială şi emoţională a acestora”, spune Sorina Mirela Neacşu, director general al DGASPC Giurgiu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.