Subprefectul de Giurgiu şi directorul de la Taxe şi Impozite, la audieri

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat miercuri, 26 octombrie, 14 percheziții la sediul unor instituţii(Prefectura Giurgiu şi CNADRN, n.r.), dar şi la societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave.

Poliţia Română anunţă, printr-un comunicat că, au fost puse în aplicare şase mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor şi pentru dispunerea de măsuri.

„Din cercetări a reieșit că funcţionari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, la activități participând și polițiști din carul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Acțiunea a beneficiat de suportul Departamentului de Informații și Protecție Internă”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

Surse administrative au comunicat faptul că a fost dus la audieri şi subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea- care era director al DTIL în perioada cercetată, dar a fost dusă şi actuala directoare de la Taxe şi Impozite Giurgiu, Marlena Hroniade.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.