Start-Up Nation Romania, un program ambiţios, prezentat şi la Giurgiu

Tinerii, dar nu numai ei, care vor să îşi deschidă o afacere şi vor angaja minimum două persoane pot primi un sprijin financiar nerambursabil de la stat, în valoare de 200.000 de lei. Înscrierile în programul guvernamental „Start-Up Nation Romania” ar putea începe la debutul lunii mai şi vor putea fi sprijinite 10.000 de noi întreprinderi mici şi mijlocii, anual.

Despre toate acestea s-a vorbit şi la Giurgiu, vineri, 24 martie, la o dezbatere publică desfăşurată la Ateneul „Nicolae Bălănescu”.

Evenimentul, organizat de Incubatorul de Afaceri, Primăria şi Consiliul Judeţean Giurgiu, i-a avut ca invitaţi speciali pe secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Harry Ilan Laufer, pe secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Adrian Mlădinoiu şi pe secretarul de stat în Ministerul Tineretului, Ciprian Pandea.

Cel care a prezentat programul „Start-Up Nation Romania” pe larg a fost Harry Ilan Laufer.

„Ne propunem ca prin toate măsurile economice luate de Guvern, inclusiv prin acest program, să ajungem cumva într-o zonă de echilibru economic şi, ulterior, să tindem către un trend pozitiv. Menirea Start-Up Nation este aceea de a oferi o şansă reală celor care vor să se apropie de zona antreprenoriatului”, a declarat, mai întâi, Ilan Laufer.

„Tinerii pot duce România acolo unde îi este locul, economic vorbind!”

La rândul său, Ciprian Pandea a spus că, în opinia sa şi a specialiştilor economic, Start-Up Nation va avea un succes răsunător.

Este o reală oportunitate pentru mediul de afaceri. Start-Up Nation permite tinerilor să îşi valorifice potenţialul, creativitatea. Vrem şi trebuie să dăm o şansă României, să o ducem din punct de vedere economic acolo unde îi este locul în Europa şi cu ajutorul tinerilor antreprenori putem face acest lucru!”, a zis Pandea.

Aceeaşi idee a fost subliniată şi de Adrian Mlădinoiu. „Programul Start-Up Nation îşi propune dezvoltarea şi maturizarea antreprenoriatului care, în ultimele două decenii, a fost într-o zonă gri. Eu cred că putem să ne dezvoltăm în primul rând prin educaţie. Ministerul Educaţiei a transmis o directivă către toate universităţile pentru a include program de studiu a antreprenoriatului în facultăţi. De asemenea, Guvernul României îşi propune să înfiinţeze primul liceu de antreprenoriat şi acest lucru ar putea deveni realitate chiar de anul viitor. Acest program Start-Up Nation îşi propune includerea cât mai multor români pentru că succesul lor economic va influenţa pozitiv atât piaţa forţei de muncă, dar şi economia întregii ţări”, a anunţat Mlădinoiu.

Programul „Start-Up Nation” prevede, aşadar, alocarea a 100.000 de lei sau 200.000 de lei de la stat fiecărui tânăr care îşi înfiinţează o societate şi angajează minimum o persoană(pentru 100.000 de lei). Programul se va desfăşura timp de 4 ani şi ar putea însemna inclusiv crearea a peste 20.000 de locuri de muncă.

Bugetul alocat „Start-Up Nation România” este de 400 de milioane de euro.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.