Spitalul Judeţean Giurgiu: Doar urgenţele sunt asigurate şi cota de o treime din activitate

Şi la Giurgiu medicii au protestat, luni, 31 octombrie, faţă de două Ordonanţe de Guvern despre care medicii spun că produc „nedreptăţi şi inechităţi”.

Liderul Sanitas Giurgiu, Aurelia Grosu, a declarat, în aceeaşi zi, că greva generală declanşată astăzi ar putea fi oprită, dacă solicitările medicilor privind modificările la Ordonanţele 20/2016 si 43/2016 vor fi adoptate în Parlament.

De menţionat este că de luni, 31 octombrie, de la ora 07.00, cadrele medicale afiliate Sanitas au intrat în grevă generală, asigurând ugenţele şi cota de o treime din activitate.

Mai mult, în primele două ore de la declanşarea protestului, mai multe cadre medicale au protestat şi în faţa SJU Giurgiu.

„Având în vedere atitudinea cel puţin indiferentă a guvernanților şi în același timp creșterea nivelului de nemulțumire a colegilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016, Consiliul Naţional a decis respectarea calendarului de acțiuni stabilit la ședinta din septembrie.

„Astfel, luni 31 octombrie 2016, membrii noștri de sindicat vor intra în grevă generală. Ne cerem scuze anticipat faţă de toţi pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre şi facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă minimă răbdare şi înțelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. În același timp facem un nou apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităților şi nedreptăților inacceptabile generate de cele două Ordonanțe de urgentă criticate – 20/2016 si 43/2016, în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat”, se arată într-un comunicatu tranmis luni de către reprezentanţii Sanitas.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.