Şoferii autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone vor plăti o taxă specială de liberă trecere prin Giurgiu

Obligativitatea plăţii taxei speciale se instituie din 1 iunie, au anunţat recent reprezentanţii Primăriei Giurgiu.

Astfel, conform unei hotărâri a Consiliului Local Giurgiu, autovehiculele şi utilajele cu masa totală maximă autorizată între 7,5 şi 15 tone vor plăti 700 de lei pentru 30 de zile, 500 de lei pentru 20 de zile, 300 de lei pentru 10 zile şi 60 de lei pe zi.

Autovehiculele şi utilajele cu masa totală maximă autorizată peste 15 tone vor plăti 900 de lei pentru 30 de zile, 700 de lei pentru 20 de zile, 400 de lei pentru 10 zile şi 70 de lei pe zi.

Încasarea taxei de liberă trecere pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone se realizează fie online, de către operatori economici și/sau instituții de plată autorizați (e) pentru astfel de operațiuni de către Banca Națională a României, în toate benzinăriile OMV și Petrom din România și în Județul Giurgiu, fie direct la sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite Giurgiu. De asemenea, plata poate fi făcută şi la agenți economici aflați în relație contractuală cu Primăria Municipiului Giurgiu.

„De menționat este că autovehiculele supuse restricțiilor pot folosi următoarele rute ocolitoare: Str. Gloriei; Drumul Serei ( Drumul de Centură adiacent Penitenciarului Giurgiu ); Șos. Ghizdarului; Șos. Alexandriei, Drumul P1-P2; Str. Aleea Plantelor, Str. Unirii, Șos. 1 Decembrie 1918 (segmentul intrare în municipiu dinspre Vamă până la intersecția cu Șoseaua Prieteniei); Șos. Prieteniei”, se arată într-un comunicat al municipalităţii giurgiuvene.

Conform sursei citate, străzile din municipiul Giurgiu în care este restricționată circulația autovehiculelor și utilajelor cu masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone vor fi semnalizate corespunzător.

 

  1. Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.