Social-democraţii giurgiuveni, sub conducerea lui Marian Mina, au adoptat mai multe rezoluţii

Prima şedinţă a Comitetului Executiv al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, sub conducerea preşedintelui Marian Mina, a avut loc marţi, 14 februarie.

În aceeaşi zi, conducerea centrală a partidului transmitea şi decizia de numire a lui Mina în funcţia de lider interimar al PSD Giurgiu.

La şedinţa de marţi, social-democraţii giurgiuveni au adoptat două rezoluţii, una de susţinere a Guvernului Grindeanu, cealaltă de susţinere a preşedintelui Liviu Dragnea, dar şi un punct de vedere asupra primarului din Iaşi.

 

 

 

„Am avut şedinţa Comitetului Executiv al PSD Giurgiu şi, aşa cum ştiţi, am adoptat o rezoluţie de susţinere a Guvernului Grindeanu. Este un Executiv legitim şi care trebuie să continue programul de implementare a măsurilor socio-economice atât de aşteptate de români”, a spus joi, 16 februarie, în conferinţă de presă, Marian Mina.

În rezoluţia amintită, se arată că PSD Giurgiu „îşi exprimă deplina susţinere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, un Guvern care a fost învestit în mod constituţional şi îl asigură că organizația îl sprijină necondiționat în aplicarea măsurilor din Programul de Guvernare (…). Aleșii social-democrați, dar și membrii și simpatizanții partidului își doresc ca acest guvern să fie lăsat să guverneze pentru a implementa măsurile asumate. Guvernul a pus deja în aplicare măsuri care vor îmbunătăți viața românilor. Salariații, pensionarii, studenții și firmele sunt beneficiarii direcți ai măsurilor votate și, unele dintre ele, deja implementate.”

 

 

PSD Giurgiu îl susţine necondiţionat şi pe Liviu Dragnea

 

Despre rezoluţia de susţinere a lui Liviu Dragnea, Mina a precizat:

„El a condus două campanii electorale, în opinia mea magistrale, cu rezultatele care s-au văzut, dar, de asemenea, preşedintele Dragnea a contribuit şi la Programul de Guvernare al PSD”. De altfel, în rezoluţia menţionată se arată că „argumentele care au contat pentru adoptarea acestei rezoluții (de susținere a lui Liviu Dragnea ) sunt legate de experiența politică și organizatorică a domnului Liviu Dragnea, de rezultatele remarcabile ale acestuia ca urmare a conducerii PSD în cele două scrutinuri (alegerile locale și parlamentare) dar și de relația foarte bună construită în timp cu organizația noastră. Îl susținem pe președintele Liviu Dragnea, un prieten al Giurgiului, un om care a fost alături de noi, de fiecare dată, încă pe vremea când era ministru al Dezvoltării! Având în vedere recentele evenimente interne și internaționale, pentru întărirea structurilor interne ale PSD, PSD Giurgiu consideră că președintele Liviu Dragnea este singurul care poate menține unit partidul și poate asigura păstrarea guvernării.”.

 

 

PSD Giurgiu, reacţie dură faţă de Chirică

 

„Am stabilit la şedinţa CEX şi că ne disociem de declaraţiile domnului Chirică. Mi se părea normal să îşi spună nemulţumirile în Comitetul Executiv al PSD. Nu e normal să îţi spui opiniile în presă, dar să nu faci acest lucru la o şedinţă cu ai tăi colegi”, a declarat Marian Mina, la conferinţa de presă de joi, 16 februarie.

Ca urmare a recentelor atacuri lansate de vicepreședintele PSD, primarul municipiului Iași, Mihai Chirică, la adresa partidului, a președintelui Liviu Dragnea, dar și a Guvernului Grindeanu, Organizația Judeţeană Giurgiu a PSD consideră că declarațiile menționate încalcă obligațiile membrilor de partid, stipulate în Statutul partidului, aducând daune grave imaginii și prestigiului PSD. Luând în considerare aceste aspect, Organizația Județeană PSD Giurgiu solicită Comitetului Executiv Național să ia în discuție conduita vicepreședintelui Chirică și să aplice sancțiunile prevăzute  de Statut în cazul membrilor de partid care, prin acțiunile lor, urmăresc destabilizarea Partidului Social Democrat și pot bloca astfel aplicarea Programului de Guvernare”, se arată şi în punctul de vedere transmis de PSD Giurgiu.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.