Social-democraţii giurgiuveni: „Cel mai important lucru este acum să punem în aplicare măsurile din Programul de Guvernare”

Cu doar câteva ore înainte de citirea moţiunii anti-Grindeanu în plenul reunit al Parlamentului, demnitarii social-democraţi giurgiuveni, alături de preşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, au susţinut o conferinţă de presă la sediul organizaţiei judeţene a formaţiunii politice menţionate.

Cu o zi în urmă, PSD Giurgiu a adoptat, în urma unei şedinţe fulger a Comitetului Executiv, două rezoluţii în concordanţă cu deciziile PSD central de a-l demite pe Sorin Grindeanu şi de a depune o moţiune de cenzură împotriva unui executiv rămas fără sprijin politic.

„Cel mai important lucru, acum, este să punem în aplicare toate măsurile din Programul de Guvernare, avem o obligaţie faţă de români, aceea de a ne respecta promisiunile! Asistăm, din păcate, la un act de trădare din partea lui Sorin Grindeanu, este de neacceptat incertitudinea, criza aceasta creată de el. PSD este singurul partid care, în campania pentru parlamentare, nu a avut un premier desemnat, ci a promovat un program de guvernare în care românii şi-au arătat încrederea. Onoarea făcută de către PSD domnului Grindeanu de a coordona punerea în aplicare a Programului a fost răsplătită, între ghilimele, desigur, cu trădare, cu urmărirea propriului său interes”, a declarat Mina.

Şeful PSD Giurgiu a mai spus că solicitarea lui Grindeanu cu privire la demisia lui Dragnea este „o sfidare la adresa tuturor membrilor de partid”.

„Liviu Dragnea a fost ales lider în mod democratic şi doar cei care l-au ales pot decide dacă trebuie să îşi dea demisia sau nu, în niciun caz nu decide Grindeanu asta. Sorin Grindeanu, un ilustru necunoscut până la numirea sa ca prim-ministru, vrea să confişte puterea în favoarea unor forţe care nu au câştigat alegerile din 2016. Şi în PSD, ca în toate partidele, sunt reguli pe care, dacă nu le respecţi, te retragi cu demnitate. Dacă partidul te aşează într-o funcţie, atunci tot acesta are dreptul să ţi-o şi retrage. Fac un apel la unitate, la solidaritate pentru că PSD are datoria faţă de români să aplice toate măsurile dintr-un Program de Guvernare cărora oamenii i-au dat încrederea”, a mai spus Marian Mina.

 

Elena Dinu: Încrederea oferită de români ne obligă să votăm moţiunea

La rândul său, deputatul Elena Dinu a vorbit, în conferinţă de presă, despre motivele pentru care va vota moţiunea de cenzură.

„Avem o obligaţie uriaşă faţă de electorat căruia i-am promis că va duce o viaţă mai bună. Românii aşteaptă ca noi să îndeplinim toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare. Cine este acum la conducerea Guvernului nu ne mai reprezintă. Funcţia de prim-ministru ţi-o acordă un for statutar. În urma unei analize făcute de reprezentanţii aceluiaşi for, s-ar putea să nu mai ocupi funcţia respectivă. Însă, trebuie să ai demnitate şi când accepţi funcţia, dar mai ales când trebuie să renunţi la aceasta. Desigur că voi vota moţiunea de cenzură! Suntem obligaţi prin încrederea demonstrată de români să votăm moţiunea pentru continuarea implementării Programului de Guvernare”, a punctat Dinu.

 

Răzvan Cuc: Funcţia de ministru mi-a fost dată de PSD, în CEx

În aceeaşi conferinţă de presă, deputatul Răzvan Cuc a spus că miniştrii au fost validaţi de Comitetul Executiv Central şi tot CEx le poate cere să se retragă.

„Ceea ce se întâmplă acum pe scena politică ne impune să fim mobilizaţi, dar mai ales uniţi. Fac şi eu apel la raţiune şi la înţelegere. Mă preocupă stabilitatea politică şi cred că puterea unei guvernări de succes stă în forţa unei echipe, nu a unui singur om. Funcţia de ministru mi-a fost dată de PSD, în CEx, la fel şi cea de premier, lui Grindeanu. Am fost validaţi de Comitetul Executiv Central şi tot CEx ne poate cere să ne retragem (…).Am fost aleşi să punem în aplicare programul de guvernare iar cei care ne-au pus acolo, au tot dreptul să ne întrebe ce am făcut sau de ce nu am făcut”, a declarat Cuc.

 

Senatorul Cristian Marciu: Sper ca noul premier să fie mai activ

Senatorul PSD Cristian Marciu le-a amintit jurnaliştilor giurgiuveni faptul că este în acest partid de 27 de ani.

„Sigur că voi vota moţiunea de cenzură, îi susţin pe preşedintele Liviu Dragnea şi pe ceilalţi din conducerea centrală a PSD în tot ceea ce fac. Susţin Programul de Guvernare, dar şi noul guvern. În 6 luni, în cadrul întâlnirilor de la Senat, au venit să prezinte planurile, măsurile pe care le au de îndeplinit, doar doi miniştri: Răzvan Cuc şi Sevil Shhaideh. Mă aşteptam la o colaborare mai bună cu toţi membrii Cabinetului Grindeanu, chiar şi cu premierul care, din păcate, nu a venit niciodată la Senat, la dezbaterile pe Programul de Guvernare. Îmi pare rău pentru situaţia creată, dar sunt convins că noul premier va fi mult mai activ şi mai comunicativ”, a declarat, la Giurgiu, Marciu.

 

Deputatul Alexandru Andrei: Avem ocazia să repunem lucrurile pe un făgaş normal

La rândul său, deputatul PSD Alexandru Andrei a spus că este, din păcate, un moment dificil din punct de vedere politic.

„Toţi ochii sunt aţintiţi spre Guvern, spre criza politică generată de unele persoane cu interese altele decât ale românilor. În decembrie 2016, românii au votat masiv PSD, nu premierul, propunerea de premier a fost făcută, ulterior, de partid. Apoi,în CEx, a fost desemnat Sorin Grindeanu care, împreună cu o echipă de miniştri, să pună în aplicare Programul de Guvernare al PSD. Pentru prima dată, Giurgiu a dat un ministru, pe Răzvan Cuc, a fost o onoare pentru noi să-l avem la Ministerul Transporturilor şi sunt sigur că în continuare va face treabă bună.

Din păcate, ruptura dintre conducerea guvernului şi PSD nu a putut fi gestionată în interior, însă avem acum ocazia să repunem lucrurile pe un făgaş normal pentru ţară. Voi vota moţiunea pentru a opri această criză, din respect pentru cei care m-au trimis în Parlament, pentru cei care cred în noi şi în Programul nostru de Guvernare”, a declarat, la Giurgiu, deputatul Alexandru Andrei.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.