Senatorul Niculae Bădălău l-a adus la Giurgiu pe Ambasadorul Japoniei în România

Aşa cum a declarat în urmă cu câteva luni, preşedintele executiv al PSD, senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a invitat la Giurgiu oaspeţi de seamă care pot duce mai departe informaţii importante referitoare la oportunităţile de a dezvolta afaceri şi în judeţul menţionat.

Astfel, miercuri, 28 septembrie, la invitaţia social-democratului a venit Ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa Kisaburo Ishii.

El a fost întâmpinat de către preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, iar la întâlnirea ce s-a desfăşurat la Prefectura Giurgiu, au participat şi prefectul Nina-Carmen Crişu, dar şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

A avut loc, mai întâi, o discuţie privată, urmată de o conferinţă de presă.

„Doresc să îi mulţumesc Excelenţei Sale pentru că a venit la Giurgiu. Sunt  convins că discuţiile noastre se vor concretiza, mai ales că, pentru a dezvolta judeţul nostru, suntem deschişi la investiţii. Doresc să îl asigur pe domnul Ambasador că cei care vor dori să dezvolte aici o afacere vor avea tot sprijinul nostru, vor beneficia de toată atenţia autorităţilor locale şi judeţene”, a afirmat senatorul Niculae Bădălău.

Mulţumindu-i pentru invitaţie, Excelenţa Sa Kisaburo Ishii a dat asigurări că le va prezenta afaceriştilor japonezi toate informaţiile primite la Giurgiu, privind oportunităţile de a dezvolta afaceri.

„Vizita de astăzi vine şi în contextul în care relaţiile dintre Japonia şi statele Uniunii Europene, inclusiv România, se dezvoltă tot mai mult. Aici, la Giurgiu, un oraş atât de aproape de Bucureşti, am ocazia astăzi să schimb opinii cu autorităţile publice. Vă dau asigurări că le voi prezenta afaceriştilor japonezi toate oportunităţile despre care mi s-a vorbit”, a declarat Ambasadorul Japoniei în România.

Excelenţa sa a reamintit faptul că, până acum, investiţii japoneze au fost făcute, cu precădere, în vestul ţării sau în Capitală şi în apropiere de aceasta.

„Însă, după vizita de astăzi, cred că putem lua în considerare şi zona dumneavoastră”, a mai spus Kisaburo Ishii, precizând, ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist local, că investiţii ar putea fi realizate în sectorul auto, dar şi IT.

„La întâlnirea de azi, am reafirmat importanța relațiilor cu Japonia și am subliniat prioritatea dezvoltării relațiilor de cooperare economică, exprimându-mi încrederea că noi inițiative economice româno-japoneze vor putea fi conturate in Giurgiu, în beneficiul ambelor economii”, a declarat, după eveniment, şi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Şeful de la judeţ la însoţit, alături de Nicolae Barbu, pe Ambasador la o vizită de lucru în Zona Liberă, dar şi pe Podul Prieteniei.

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.