Senatorul Niculae Bădălău a făcut precizări pe tema Legii salarizării unitare, la Giurgiu

 

Vicepreşedinte al Senatului şi preşedinte executiv al PSD, Niculae Bădălău a participat joi, 8 iunie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu şi principalul subiect dezbătut de către demnitar a fost, desigur, Legea salarizării unitare.

Senatorul giurgiuvean a precizat că prin acest act normativ, 60% dintre salariile personalului din sistemul bugetar vor creşte şi doar 3% vor avea venituri mai mici, fiind vorba despre români cu salarii impresionante, angajaţi în ministere, de exemplu.

„Legea salarizării unitare respectă angajamentele luate prin Programul de Guvernare şi înseamnă o majorare a veniturilor românilor cu 56% până în 2022. Aşa cum ştiţi, anvelopa bugetară este de 32 de miliarde în plus, dar este sustenabilă. Legea prevede ca cele mai mari creşteri de salarii să fie pentru bugetarii cu veniturile cele mai mici. Doar la sub 3% dintre bugetari salariile vor scădea şi este vorba despre salariile miniştrilor, liderilor de la Senat, Camera Deputaţilor, consilierilor de miniştri”, a spus Niculae Bădălău.

El a explicat şi că Legea salarizării este o etapă esenţială din procesul descentralizării, precizând că salariile edililor, de exemplu, vor fi stabilite în baza unei grile, variind şi în funcţie de numărul de locuitori din unitatea administrativ-teritorială respectivă.

„De asemenea, conform noii Legi, se va face dreptate în ceea ce priveşte salariile unora dintre funcţionari, nu se poate ca ultimul funcţionar, ca şi responsabilitate, să aibă salariul mai mare decât un secretar de judeţ sau de oraş. Raportul este, per ansamblu, de 1-12, 12 reprezentând preşedintele României care va avea cel mai mare salariu. Aş vrea să precizez că salariile multor categorii profesionale au fost deja majorate semnificativ în acest an, bugetul alocat fiind de 6 miliarde, şi mă refer la personalul din educaţie, sănătate, cultură, administraţie(în unele primării, salariile au fost chiar dublate, n.r.). Aşa că nu sunt demnitarii primii care au salarii mai mari”, a mai spus, la Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.