Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău: „Tendinţa de creştere economică, susţinută prin noi măsuri promise în Programul de Guvernare”

Acesta este şi titlul declaraţiei politice pe care vicepreşedintele Senatului, giurgiuveanul Niculae Bădălău a făcut-o, recent, în plenul Legislativului. Astfel, el a reamintit câteva dintre măsurile socio-economice adoptate în ultima perioadă la nivel guvernamental, dar şi în Parlament.

„După un an 2016 în care nu s-a întâmplat nimic bun în România, mai ales din punct de vedere economico-social, după o guvernare tehnocrată care, practic, a lipsit cu desăvârşire, ritmul măsurilor luate de PSD şi de aliaţii săi politici pentru bunăstarea românilor este unul alert. Avem deja efecte pozitive clare, imediate, dar şi pe termen lung. România a înregistrat, în primul trimestru din acest an, o creştere economică de 5,7%, cea mai mare din Uniunea Europeană şi care a depăşit aşteptările analiştilor, cât şi pe cele ale FMI, ale Băncii Mondiale sau Comisiei Europene”, a spus Bădălău, precizând că această creştere economică este rezultatul tuturor măsurilor luate de Guvernul Grindeanu.

„(…)Susţinerea mediului de afaceri rămâne cheia economiei şi promovăm programe pentru stimularea deschiderii de noi afaceri, precum Start-Up Nation, dar avem şi Legea Prevenţiei adoptată săptămâna trecută, act normativ care vine, de asemenea, în sprijinul angajatorilor şi al angajaţilor. Personal, în mai multe rânduri am dezbătut acest subiect şi am spus, cu fiecare ocazie, că nu trebuie ca activitatea unei firme să fie blocată complet de organele de control ce descoperă nereguli. Iată că, în sfârşit, firmele găsite în neregulă au la dispoziţie până la 90 de zile pentru a remedia problemele găsite de inspectorii ANAF, fără să fie nevoite să-şi trimită oamenii acasă sau să aibă conturile bancare blocate şi deci să le fie imposibil să mai asigure vreo plată- pentru salarii sau către furnizori, pentru servicii şi aşa mai departe”, a mai declarat senatorul giurgiuvean.

Niculae Bădălău a vorbit şi despre înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, noi majorări salariale, dar şi despre Programul „Carne de porc din fermele româneşti”. Prin intermediul acestuia, fermierii pot primi un ajutor de stat, sub formă de pachete de sprijin, valoare lor fiind echivalentul a 10.000 de euro.

C. Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.