Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a primit delegaţia Comisiei pentru Afacere Externe din China

Senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău a primit delegaţia Comisiei pentru Afacere Externe din China

Evenimentul a avut loc marţi, 9 mai, iar vicepreşedinte al Senatului, giurgiuveanul Niculae Bădălău a participat la întâlnire cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CCPPC). Comisia a fost condusă de Pan Yunhe.

De asemenea, a fost prezent Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, E.S. Xu Feihong.

„În cadrul discuțiilor, ambele părţi au apreciat rezultatele fructuoase și substanțiale ale relaţiilor bilaterale, în cadrul tradiţionalei prietenii care leagă cele două popoare, dialogul politic fiind întemeiat pe Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare – obiectiv înscris în Programul de guvernare. În acelaşi timp, ambele părţi au remarcat necesitatea consolidării coordonării și cooperării bilaterale dintre România și China”, a declarat ulterior senatorul Niculae Bădălău.

Totodată, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, Pan Yunhe, a remarcat interesul manifestat de cele două state, precum și dorința de promovare, pe baza eforturilor comune, a colaborării pragmatice din diferite domenii, bazate pe relația istorică de prietenie, suport și sprijin reciproc dintre România și China, subliniind continuitatea și dezvoltarea contactelor la nivel înalt dintre cele două state, dar și dezvoltarea schimburilor comerciale, în creștere anul acesta.

În încheierea întrevederii, interlocutorii au convenit asupra continuării identificării de noi mecanisme de cooperare între România și R.P.Chineză, apreciind potențialul mare existent de dezvoltare a schimburilor dintre cele două state, în domenii precum cel politic, economic, cultural, tehnologic și al educației etc., se arată pe site-ul Senatului României.

C.S.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.