Şeful PSD Giurgiu linişteşte apele în organizaţie

Niculae Bădălău, însoţit de primarul Nicolae Barbu, a ieşit într-o conferinţă de presă, după aproape o săptămână de tensiuni între Barbu şi noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu, pe tema Zonei Libere şi a Apa Service.

 

 

Liderul social-democrat a atras atenţia, reamintind, totodată, că la alegerile din iunie, giurgiuvenii au dat încrederea lor PSD, atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţ.

Ne asumăm responsabilitatea şi sunt convins că vom îndeplini tot ce am promis (…). Disputa dintre cele două instituţii este una pur administrativă şi trebuie rezolvată în aceeaşi manieră. Mai există şi calea justiţiei, însă cele două părţi vor decide dacă se va ajunge acolo. Sincer, mie îmi place că administraţia s-a trezit la viaţă şi eu sunt convins că din aceste contradicţii vine progresul. Zona Liberă trebuie să ajungă un generator de locuri de muncă, să fie un motor economic şi vor găsi soluţii. Eu, dacă vă amintiţi, am propus un parteneriat între Primărie şi Consiliul Judeţean. Eu nu-mi dau cu părerea cum să facă, fiecare instituţie are specialişti în acest sens. Îmi pare rău că disputa a ajuns publică şi înţeleg dorinţa fiecăruia de a-şi apăra patrimoniul”, a afirmat Niculae Bădălău.

El a menţionat că nu se doreşte punerea batistei pe ţambal ci că, în urma unui dialog, s-a ajuns la sentimente mai bune.

„Politic, eu cred că fiecare îşi va respecta programul asumat de PSD în campanie. Grupurile de interese să priceapă că noi trebuie să schimbăm lucrurile! Vreau să facem ce am promis în campanie. Asta le cer ambilor şefi de la Primărie şi de la Consiliul Judeţean Giurgiu!”, a mai declarat Bădălău.

La rândul său, Nicolae Barbu şi-a exprimat regretul că disputa a fost una publică, a menţionat că nu-şi retrage anumite afirmaţii, dar a precizat că multe au fost spuse „la supărare”.

„Am învăţat că întotdeauna lucrurile se pot rezolva, dacă există dialog. Am făcut şedinţe şi am identificat fisura în comunicare, s-au spus de către alţii cuvinte cu identitatea altcuiva. Consider că cearta a fost una firească, vorbim despre un drept patrimonial pe care fiecare şi-l asumă”, a subliniat Nicolae Barbu.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.