Şeful de Post din Frăteşti şi adjunctul său, săltaţi de ofiţerii DGA

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Giurgiu „le-au făcut” o vizită celor doi pe 18 octombrie. I-au luat cu mandat şi i-au dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Şeful Postului de Poliţiei Frăteşti este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, în timp ce adjunctul său de luare de mită, abuz în serviciu şi furt calificat, anunţă cei de la DGA printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în perioada aprilie-mai 2016, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi poliţişti „au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto opriți pentru control în cadrul acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control a traficului rutier”.

De asemenea, la data de 13.09.2016, şeful de Post de la Fărteşti „a pretins şi primit de la administratorul unui depozit de material lemnos suma de 500 lei, pentru a interveni pe lângă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie  Județean Giurgiu şi ai Gărzii Forestiere, care urmau să efectueze un control la depozitul pe care îl administrează, în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale sau aplicării unei  sancțiuni mai mici, pentru eventualele încălcări ale normelor legale constatate”.

Ofiţerii DGA mai anunţă că pe 18 octombrie cei doi inculpați au fost reținuți, iar o zi mai târziu Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu cu privire la ambii agenți.

În cursul instrumentării dosarului s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție, la efectuarea unor activități specifice informativ-operative contribuind și lucrători din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.