Şeful de la Permise Auto Giurgiu, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au decis, miercuri, 17 august, să pună în mişcare acţiunea penală şi au dispus controlul judiciar, pentru 60 de zile, în cazul lui Mihail Predescu.

 

 

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu este acuzat că ar fi acceptat, în ultimii ani, promisiuni de bani sau de alte foloase pentru facilitarea promovării examenului auto în cazul mai multor giurgiuveni.

Astfel, conform unui comunicat de presă al DNA, între 5 noiembrie  şi 14 decembrie 2015, ar fi dat asigurări că va facilita promovarea probei probei practice a examenului auto pentru cinci persoane și a intervenit sau a lăsat să se înțeleagă că va interveni în acest scop la polițiștii examinatori din subordine. „La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane”, este menţionat în comunicat.
Conform sursei citate, ulterior, pe 16 august 2016, Predescu, contra aceleiaşi promisiuni, a primit 1.800 lei prin intermediul aceluiași instructor auto.
Mihail Predescu, aflat sub control judiciar, nu are voie, printre altele, să părăsească România, să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanță şi nici la serviciu nu va mai merge.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se menţionează în comunicatul DNA.mihai-predescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.