Se lucrează cu spor în Consiliul Judeţean Giurgiu

Depozitul ecologic de la Frăteşti va deveni funcţional, Spitalul Judeţean a câştigat un proiect european, se lucrează pe drumurile judeţene şi este în pregătire un proiect ambiţios pentru transformarea exterioară a Teatrului din oraş.

Despre toate acestea a vorbit joi, 27 aprilie, în conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Marian Mina.

„În primul rând, doresc să îi felicit pe toţi colegii mei din Consiliu pentru că au reuşit să finalizeze un proiect început acum mulţi ani şi rămas, practic, în stand-by. Este vorba despre depozitul ecologic de la Frăteşti. Marţi(2 mai, n.r.) vom avea recepţia lucrărilor şi, după ce vom lua avizul de funcţionare de la Garda de Mediu, eu cred că în maximum două săptămâni va deveni funcţional”, a anunţat Mina.

El a spus că au fost discuţii cu primarii giurgiuveni şi urmează unele şi cu operatorii de salubritate pentru modificarea contractelor. „Contractele, semnate undeva prin 2008, au avut la bază nişte date luate de la Statistică, nu au ţinut cont de realitatea din teren, adică de numărul real de locuitori dintr-o comună. Preţurile sunt, astfel, mari şi, în plus, colectarea nu se realizează din poartă în poartă, cum este specificat în contract. Dacă nu ne înţelegem pe cale amiabilă cu operatorii, vom apela la avocaţi pentru a rezilia contractele”, a subliniat Mina.

Depozitul ecologic ar fi trebuit să funcţioneze încă din 2012, însă au fost probleme cu un proces intentat şi câştigat ulterior de o firmă care a făcut contestaţie.

 

UPU a Spitalului Judeţean, modernizată cu fonduri europene

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Marian Mina a declarat că Ministerul Sănătăţii a trimis Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu o adresă prin intermediul căreia anunţă că unitatea medicală va beneficia de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

„Cu fondurile respective vom moderniza şi extinde Unitatea de Primiri Urgenţe, o investiţie mai mult decât necesară. Tot la Spital, dar în ceea ce priveşte curtea, am reziliat contractele cu firmele care n-au făcut nimic acolo şi scoatem la licitaţie restul de executat”, a zis şeful de la judeţ.

Mina a spus că vor continua lucrările şi la Spitalul de Psihiatrie de la Vadu Lat, dar şi la imobilele ce găzduiesc birourile administrative ale SJU.

Se lucrează de zor şi la proiectele pentru drumuri.

„Săptămâna viitoare, va fi declarat câştigătorul licitaţiei pentru DJ 504, unde mai sunt circa 43% lucrări de executat. Şi proiectul pentru DJ 603 a fost urcat pe SEA. Aici, problema este că ne mai trebuie o reactualizare a listei de cantităţi necesare. Pe DJ 601 se lucrează foarte bine, într-un ritm ce mă bucură. Săptămâna aceasta, am avut întâlniri pentru alte două drumuri, 412 Prundu-Colibaşi şi 151 E- limită judeţ Dâmboviţa şi urmează să scoatem autorizaţiile de construcţie. Se lucrează, de asemenea, pe DJ 412 C, Uieşti- Goleasca, şi DJ 401- Herăşti- Hotarele”, a mai spus Marian Mina.

De asemenea, preşedintele CJ Giurgiu a anunţat că este în pregătire şi un proiect pentru modernizarea exterioară a Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu.

„Am avut discuţii cu profesorul Florescu, rector al Universităţii de Arhitectură şi sperăm să putem pune în practică un proiect prezentat de domnia sa în urmă cu câţiva ani. În acelaşi proiect ar urma să intre şi modernizarea sălii mici a Teatrului”, a mai anunţat Marian Mina.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.