Şase lansări de volume, la „Salonul de toamnă al cărţii” Giurgiu

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale desfăşurate în municipiul Giurgiu, „Salonul de toamnă al cărţii” a avut loc vineri, 30 septembrie, fiind organizat de către conducerea Bibiliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu.

Acţiunea a reunit zeci de oameni de cultură, iubitori „de carte”, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

„Bun venit tuturor prietenilor Cărţii, astăzi, la una dintre cele mai importante manifestări din acest an! Mulţi dintre dumneavoastră ne sunteţi în permanenţă oaspeţi, dar avem, iată, şi oaspeţi care ne calcă pentru prima dată pragul. Aş vrea, pe această cale, să salul prezenţa în mijlocul nostru a domnilor Cristian Marciu şi Vasile Andronache. De când sunt eu director, este pentru prima dată când un reprezentant al conducerii Consiliului Judeţean Giurgiu ne calcă pragul la această acţiune”, a spus în deschiderea evenimentului directorul Bibiliotecii, Dan Mucenic.

A fost ascultat, ulterior, Imnul Bibiliotecii din Giurgiu- singura instituţie de acest fel care are un imn al său, iar, mai apoi, s-a trecut la lansările de carte pregătite special pentru eveniment.

Vorbim despre un volum de proză monografică-„Cartojani- Istorii vechi şi noi” semnat Neagu Udroiu, despre romanele „Noroi”, de Octav Dessila, „Îngeri de ceară”- semnat Ionel Muscalu- şi „Clepsidra” de Marius Radu Eremia. De asemenea, a fost lansat şi un volum biografic semnat Alexandru Cartojan, dar şi piesa de teatru „Serenada din trecut” de Mircea Dem Rădulescu.

Oaspeți de onoare au fost prozatorul Dan Claudiu Tănăsescu, autorul volumului „Amurgul vedetelor”, dar și poetul Ioan S. Pop, renumit pentru cartea „Opera poetică”.

Sursă text şi foto: Pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Giurgiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.