Săptămâna prevenirii criminalităţii: Care este programul activităţilor poliţiştilor giurgiuveni?

Startul manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost dat luni, 26 septembrie, printr-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Aşa cum este cunoscut, în perioada 26 septembrie – 30 septembrie, se va derula, la nivel național, cea de-a XI-a ediție a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalității”.

„Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni”, spun reprezentanţii Poliţiei Giurgiu.

În fiecare zi, poliţiştii vor aborda o temă educativ-preventivă, după cum urmează:

Luni, 26 septembrie –Prevenirea delincvenței juvenile

Marți, 27 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor

Miercuri, 28 septembrie – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

Joi, 29 septembrie – Prevenirea infracțiunilor cu violență

Vineri, 2 octombrie – Siguranța rutieră.

În intervalul menționat, polițiștii de prevenire, proximitate, ordine publică și poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu vor desfășura activități de prevenire în tot județul, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

La activitate au participat: conducerea IPJ Giurgiu, șefii Serviciilor de Ordine Publică, Rutier și Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică și nu în ultimul rând reprezentanții mass – mediei locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.