Regulament nou pentru giurgiuvenii care vor o locuinţă socială

Noile reguli şi criterii pe care cei care doresc să închirieze o locuinţă socială trebuie să le îndeplinească au fost aprobate de către consilierii municipali giurgiuveni, într-o recentă şedinţă ordinară.

„Pe site-ul Primăriei Giurgiu, avem un link nou. Acolo, pot fi consultate doate documentaţiile, noul regulament. Ca lucru nou, cei care vor o locuinţă socială trebuie să aibă un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial minim brut pe economie, adică sub 1.250 de lei”, a precizat, miercuri, 7 septembrie, în conferinţă de presă, primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a spus şi că, potrivit noului regulament, nu se mai pune accentul pe numărul de copii sau pe vechimea cererii pentru locuinţa socială, aşa cum se întâmplă, de exemplu, la ANL-uri.

“Pentru un copil se dau două puncte, trei pentru doi copii, patru puncte pentru trei copii şi tot aşa. Al doilea criteriu, diferit de cele de la ANL se referă la vechimea cererii. Până la un an se acordă un punct, trei puncte pentru cei care au cererea depusă cu până la 2 ani în urmă, iar peste 3 ani vechime, se acordă câte un punct în plus pentru fiecare an”, a subliniat Barbu.

El a mai spus şi că, în scurt timp, va funcţiona o comisie ce va începe verificarea celor peste 1.000 de dosare depuse de către giurgiuvenii care doresc să stea într-o locuinţă socială.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.