„Raliul Memorial 1904”: 60 de maşini de epocă, la Giurgiu

Parcarea din apropierea Portului Giurgiu a devenit neîncăpătoare, sâmbătă, 24 septembrie, pentru „bătrânele doamne” ce au sosit în oraşul nostru pentru al 19-lea an consecutiv. Aceasta, în cadrul unui eveniment menit să celebreze primul raliu românesc, organizat 25 septembrie 1904, pe ruta “Bucureşti-Giurgiu-Bucureşti”.

„Raliul Memorial 1904” a reunit, de această dată, 60 de maşini la startul dat în Capitală. Vorbim despre modele din anii ’30-’80 de Ford, Mercedes, Fiat, Volvo, Citroen, Dacia, Chevrolet, dar şi diverse modele “old” de jeep.

Raliul este organizat de către Retromobil Club România iar preşedintele acestuia, Bogdan Coconoiu, a spus, la Giurgiu, că şoferii şi copiloţii au avut de străbătut un traseu lung de 150 de kilometri, cu diverse probe.

Raliul Memorial 1904 a devenit o cursă superprofesionistă, este un raliu de regularitate cu probe speciale pe traseu(…). Ne-ar plăcea dacă autorităţile ne-ar sprijini pentru ca raliul să fie mai popularizat, să fie un adevărat eveniment, să prindă şi tenta asta de eveniment local, care lipseşte cu  desăvârşire”, a subliniat Coconoiu.

Surpriza ediţiei din acest an a fost participarea, după o absenţă de 40 de ani, a celui care a câştigat cursa în 1979.Este vorba despre Andrei Rizescu, însoţit şi atunci şi acum de soţia sa, Minodora Rizescu.dsc_0184-001

„La cursa din 1979 erau înscrise multe maşini care erau folosite în filmele lui Sergiu Nicolaescu. Şi atunci erau vreo 40 de maşini, cu startul de la Piaţa Obor. Am participat la această cursă doar în 1979 şi acum. Acum, pentru că am avut şansa să-l achiziţionez, am venit cu un Buik din 1982, într-o stare bună şi care va fi maşina cu care sper să fim prezenţi şi la alte concursuri din ţară şi nu numai”, a afirmat Andrei Rizescu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.