Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu: „Vom avea mai mulţi români în clasa de mijloc şi datorită Legii Salarizării Unitare”

Deputatul social-democrat Elena Dinu a vorbit despre proiectul de act normativ intens dezbătut la nivel central, într-o recentă conferinţă de presă susţinută la PSD Giurgiu.

Elena Dinu a declarat că, în opinia sa şi a colegilor din partidul pe care îl reprezintă, prin această lege se stabilește o ierarhie corectă în funcție de demnități și competențe, iar creșterea economică se va simți în buzunarele mai multor români.

„De altfel, aşa cum ne-am propus prin Programul de Guvernare al PSD, inclusiv datorită acestei legi vom avea mai mulți români în clasa de mijloc”, a precizat Dinu.

Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu a făcut referire, în conferinţa respectivă, cu precădere la efectele Legii Unitare asupra salariilor medicilor.

„Veniturile cadrelor medicale vor fi comparabile cu cele din Spania sau Italia şi ne propunem, aşadar, să nu ne mai plece medicii buni din ţară. De asemenea, statul nu va mai pierde 100 de milioane de euro pe an, banii echivalenți pentru pregătirea profesională a medicilor care pleacă anual din România”, a mai spus Elena Dinu.

Ea a reamintit jurnaliştilor giurgiuveni şi care sunt Legii salarizării unitare. Este vorba despre principiul egalității- pentru funcții egale, studii egale și muncă egală se va plăti un salariu egal, dar şi despre cel al ierarhizării: salariul șefului trebuie să fie mai mare decât al subalternului, salariul pentru funcții de studii superioare trebuie să fie mai mare decât cel cu studii medii (pentru aceeași vechime și gradație); salariile pentru funcțiile de demnitate publică trebuie să fie mai mari decât cele pentru funcții de conducere, iar cele pentru funcții de conducere trebuie să fie mai mari decât cele de execuție. Cel de-al treilea principiu este acela al unității: toate salariile din sistemul bugetar trebuie reglementate printr-o singură lege.

 

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.