Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Elena Dinu: „Guvernul PSD se ţine de promisiuni iar Start-Up Nation este una dintre acestea”

Deputatul social-democrat a participat joi, 27 aprilie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu şi a prezentat câteva dintre cele mai recente măsuri luate de Guvernul Grindeanu şi parafate de Parlamentul cu o majoritate PSD-ALDE.

„Săptămâna aceasta, a fost adoptată în Parlament legea Ordonanţei de Urgenţă care reglementează programul Start-Up Nation. Legea a fost trimisă la promulgare şi aşteptăm decizia preşedintelui ţării. Programul Start-Up Nation reprezintă una dintre promisiunile noastre din campania pentru parlamentare şi iată că ne-am ţinut de cuvânt. Măsura vine să dezvolte mediul de afaceri şi să contribuie la creşterea numărului locurilor de muncă”, a declarat Dinu.

Proiectul de lege, adoptat marţi, 25 aprilie, de Camera Deputaţilor, prevede o serie de facilităţi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), precum şi o serie de obligaţii specifice pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de acest sprijin după înfiinţare, scopul fiind ca noile afaceri dezvoltate prin Programul “Start-up Nation – Romania” să ajungă la maturitate şi la consolidare economico-financiară astfel încât să se poată descurca uşor pe piaţă, fără ajutorul statului. Conform programului se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Sumele necesare implementării programului se vor asigura anual de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi din fonduri externe.

Tot în şedinţa de marţi, 25 aprilie, deputaţii au aprobat şi proiectul de lege privind majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali, respectiv a preşedinţilor, vicepreşedinţilor, primarilor şi viceprimarilor.

„Este o măsură care repune aleşii locali acolo unde le este locul. Doamna Raluca Turcan de la PNL tot striga în şedinţă că măsura va greva bugetul naţional de nu ştiu ce sumă. Nu este deloc aşa, deoarece majorările vor fi asigurate din bugetele locale şi nu grevează nimic, dar nici nu afectează Legea Salarizării Unitare. Va fi un nivel de salarizare conform responsabilităţilor. Conducătorii unei instituţii îşi asumă toate lucrurile ce se întâmplă acolo şi sunt traşi la răspundere pentru orice potenţială problemă”, a mai spus Elena Dinu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.