PSD își va respecta promisiunile făcute pensionarilor, spun social-democrații giurgiuveni

Deputatul PSD de Giurgiu Cristina-Elena Dinu, prezentă la conferința de presă, joi, 19 octombrie, a transmis mesajul conducerii formațiunii politice referitoare la Legea Pensiilor și majorările promise prin Programul de Guvernare.

Aceasta, după ce în spațiul public au fost lansate o serie de informații incorecte și din a căror cauză tot mai mulți pensionari din România transmit demnitarilor îngrijorările lor cu privire la pensii.

„Doresc să le transmit tuturor, prin intermediul dumneavoastră, că PSD își va respecta promisiunile pentru pensionari, asumate pentru 2018 plus cele din anii următori, așa cum sunt prevăzute în Programul de Guvernare. La fel cum le-a îndeplinit și pe cele prevăzute pentru acest an. Recalcularea pensiilor nu a fost o promisiune pentru 2018, ci aceasta se va realiza gradual, în limitele permise de bugetul de stat”, a declarat Elena Dinu.

Deputatul giurgiuvean a reamintit faptul că, în campania electorală, pentru anul 2018, PSD și-a asumat două promisiuni majore: creșterea punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018 și creșterea pensiei minime garantate la 640 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Ambele promisiuni sunt prevăzute în proiectul de buget și vor fi respectate, la fel cum au fost respectate promisiunile pentru 2017.

„Este vorba, în primul rând, despre creșterea punctului de pensie de la 871,7 în decembrie 2016, la 1.000 de lei, o creștere cu 14,7%. De asemenea, o altă măsură luată a fost creșterea pensiei minime garantate de la 400 la 520 de lei, o majorare de 30%. Vorbim și despre eliminarea plății CASS pentru pensionari(măsură de care beneficiază 2,25 de milioane de pensionari, cu un impact de 600 de milioane de lei), dar și despre scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei(beneficiari sunt 1,23 de milioane de pensionari, cu un impact de 800 de milioane de lei). Precizez că Legea Pensiilor nu a fost asumată pentru 1 ianuarie 2018, dar proiectul de lege pentru sistemul de pensii este finalizat și este în curs de avizare, iar în prezent se află la Ministerul Finanțelor Publice”, a mai declarat Cristina Elena Dinu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.