PSD Giurgiu are un nou purtător de cuvânt: Deputatul Elena Dinu a făcut un bilanţ al realizărilor actualei guvernări

Deputatul social-democrat a participat joi, 23 martie, la conferinţa de presă a organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu şi a prezentat ultimele măsuri adoptate de Guvernul Grindeanu şi Parlamentul României, prin majoritatea PSD-ALDE. „Cu toate piedicile puse, am reuşit să îndeplim măsurile propuse pentru această perioadă. Am majorat salariile şi pensiile, am aplicat măsuri pentru domeniul de afaceri, dar şi în sistemul sanitar, în sectorul agricol şi nu numai”, a declarat Dinu.

Ea a amintit, aşadar, despre eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, scăderea impozitului pe profit la 1 % din cifra de afaceri pentru microîntreprinderi sau despre creşterea plafonului la 500.000 de euro cifră de afaceri pentru firmele care pot beneficia de această facilitate.

(…) Am lansat programul Start-up Nation ce prevede un ajutor de minim nerambursabil până la 200.000 lei pentru toţi cei care vor să îşi deschidă o afacere. Am eliminat impozitul pentru transferul proprietăţilor cu o valoare mai mică de 450.000 de lei şi impozit de 3% pentru diferenţa care depăşeşte această sumă. Am crescut stimulentul de inserţie a mamelor cu copii sub doi ani, care se întorc la locul de muncă, de la 531 lei la 650 lei. De asemenea, am extins programul privind Hepatita C- pentru gradul de fibroză F3”, a spus Dinu.

 

Dotări pentru toate spitalele judeţene din România

 

Referitor tot la măsuri luate în sistemul sanitar, deputatul social-democrat a precizat că în Ministerul Sănătăţii se lucrează la proiecte privind achiziţionarea de aparatură medicală pentru spitalele judeţene din ţară.

„Fiecare spital judeţean de urgenţă va trebui să aibă computer tomograf, RMN şi aparat de radiologie. Unitatea medicală de la Giurgiu are CT şi RMN, dar ne-ar fi de mare folos aparate de radiologie noi, întrucât cele pe care le avem sunt foarte vechi. De asemenea, după cum ştişi, Executivul Grindeanu a aprobat noua metodologie de stabilire a preţului medicamentelor. Aceasta prevede scăderea preţului la medicamentele inovative cu 35%”, a declarat Elena Dinu.

La aceeaşi întâlnire cu presa locală, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu a prezentat cele mai noi proiecte de lege adoptate în Parlament.

Este vorba despre actele normative ce prevăd plata tratamentului în străinătate al victimelor de la Colectiv, până la finele anului 2018, premierea sportivilor cu nevoi speciale, la nivelul celor olimpici sau măsuri în vederea implementării programului „Prima Casă”, respectiv garantarea de către stat, în procent de 50%, a creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul menţionat

„Amintesc şi despre proiectul de lege adoptat în şedinţa Camerei Deputaţilor din 21 martie, prin care copiii minori, cu vârstă de l până la 3 ani, pot fi exceptaţi de la calculul cheltuielilor de întreţinere şi de cel al cheltuielilor asociaţiei de proprietari”, a mai declarat Elena Dinu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.