Proiecte de dezvoltare realizabile – „cadoul” autorităţilor judeţene şi locale pentru sătenii din Daia

Circa 300 de locuitori ai comunei Daia au participat sâmbătă, 9 septembrie, la activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Comunei menţionate. Copii, tineri, adulţi şi bătrâni au mers pe terenul de sport din localitatea Daia şi au aplaudat artiştii de muzică populară preferaţi, au dansat, au participat la activităţile distractive organizate pentru ei, dar au şi ascultat mesajele transmise lor de către invitaţii speciali ai primarului Florin Şerban.

Astfel, au venit la petrecerea câmpenească preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, senatorul Cristian Marciu, deputatul Elena Dinu, primari din comunele alăturate, politicieni din PSD şi ALDE.

Mulţumindu-le pentru încrederea acordată la alegerile locale de anul trecut, primarul Şerban i-a asigurat pe cetăţeni că va face tot ce îi stă în putinţă să „mişte” lucrurile într-o comună mare, frumoasă, dar rămasă mult în urmă la capitolul dezvoltare.

Aceeaşi idee a exprimat-o şi Marian Mina. „Îl felicit pe domnul primar pentru organizare şi anticipat îl felicit şi pentru proiectele de dezvoltare. Vă anunţ că am reuşit accesarea de fonduri pentru asfaltarea drumurilor, iar domnul primar pregăteşte în continuare încă trei proiecte pentru apă şi canalizare în toată comuna Daia. Mai sunt proiecte pregătite şi pentru iluminat public, dar şi pentru reabilitare şi modernizarea şcolilor. Într-adevăr, ne uităm la celelalte comune din apropiere şi vedem că s-au dezvoltat. Daia a stat pe loc pentru că nu a avut un primar gospodar. Acum aveţi un primar bun pe care trebuie să îl spijiniţi, pentru că este preocupat de tot ce înseamnă administraţie. El vine cu o altă mentalitate, dar

mai ales cu putere de muncă şi cu dorinţa de a face treabă bună”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

La rândul lor, parlamentarii Marciu şi Dinu le-au transmis dăienilor gândurile lor bune. „Am vrut să fiu aici pentru că îmi doresc ca această zi să marcheze un nou început pentru comuna dumneavoastră, un nou început în dezvoltarea acestei comune foarte mari şi apropiate de Giurgiu, dar care, din păcate, a rămas în urmă faţă de celelalte. Însă, credinţa mea este că, alături de domnul primar şi alături de dumneavoastră, pentru că puterea unui edil este dată de toţi cei care sunt în jurul lui, comuna Daia va cunoaşte dezvoltarea pe care o merită!”, a afirmat Elena Dinu.

„Sunt giurgiuvean şi am fost mereu alături de locuitorii acestui judeţ şi ca fost prefect, ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar mai nou ca senator. Voi fi în continuare alături de dumneavoastră pentru a reprezenta în Parlament interesele giurgiuvenilor. Mulţumesc pentru invitaţie, La Mulţi Ani şi petrecere frumoasă!”, le-a urat senatorul social-democrat Cristian Marciu.

O altă surpriză plăcută a reprezentant-o prezenţa directorului Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva, şi a unor colegi bulgari din oraşul Borovo care se va înfrăţi cu Daia, în scurt timp. Ambele unităţi administrativ-teritoriale vor depune în comun mai multe proiecte transfrontaliere.

Momentul discursurilor a fost urmat de unul emoţionant, respectiv premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Totodată, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, dăianul Răzvan Pîrcălabu, a primit oficial titlul de cetăţean de onoare.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.