Primarii giurgiuveni trebuie să îşi prioritizeze proiectele pentru a le depune la Ministerul Dezvoltării

Senatorul giurgiuvean al PSD Cristian Marciu a participat joi, 16 februarie, la conferinţa de presă a organizaţiei judeţene a formaţiunii politice menţionate.

În contextul unei discuţii despre bugetul de stat, Marciu a precizat că parlamentarii PSD sunt în continuare alături de edilii giurgiuveni în implementarea proiectelor de dezvoltare pe care le au.

 

„Pentru 2017-2018, fiecare primar a făcut un program de dezvoltare a comunei respective, cu proiecte necesare comunităţii. Noi, reprezentanţii giurgiuvenilor în Parlament sprijinim cu tot ce putem aceste iniţiative pentru a le vedea îndeplinite. Există un noian de solicitări ce se vor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a spus Marciu.

 

 

Opoziţia PNL-ului asupra „impactului social” al Programului de Dezvoltare Locală

 

Programul, în cea de-a doua etapă, cuprinde 5.000 de proiecte, cu o valoare de 30 de miliarde de le. 3.000 dintre proiecte sunt pentru cu apă şi realizarea canalizării, dar şi modernizarea străzilor comunale, orăşeneşti şi judeţene.

„Am participat la şedinţele Comisiei de muncă a Senatului şi am contrazis o doamnă senator PNL care ne-a atras atenţia asupra faptului că PNDL n-are avea „impact social”. Păi, ce impact social mai mare poate exista decât ca toate localităţile rurale şi urbane să aibă apă curentă şi canalizare? Ce e mai bine decât să vedem străzile asfaltate sau ca drumurile judeţene să fie la nivelul cerinţelor de trafic din alte state europene? Sau ce impact social mai mare poate exista decât grădiniţe, şcoli şi licee moderne? Dorim să sprijinim aceste proiecte şi să fim alături de Guvernul Grindeanu în vederea implementării măsurilor sociale pentru ridicarea nivelului de trai”, a subliniat Marciu.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a anunţat că a purtat deja discuţii cu primarii privind prioritizarea proiectelor. „Este vorba despre proiectele ce pot fi finanţate prin PNDL sau OG 28. Ei au stabilit câte trei-patru proiecte de primărie, dar într-o primă fază să fie pregătiţi să depună un proiect pe care ei îl consideră prioritar”, a spus Mina.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.