Preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina: „Atunci când am preluat mandatul, am jurat noi ca persoane! Aţi jurat dumneavoastră, nu Biroul Politic al PNL!”

Istoria se tot repetă la Consiliul Judeţean Giurgiu. Consilierii judeţeni ai PNL au recidivat şi au votat împotrivă sau s-au abţinut la aproape toate proiectele de hotărâre şi la şedinţa de miercuri, 20 septembrie.

Dacă în penultima asemenea întâlnire, niciunul dintre ei nu a justificat votul, de această dată au luat aproape toţi cuvântul şi au prezentat motive combătute, ulterior, de către specialiştii CJ Giurgiu sau de către colegii consilieri de la celelalte partide.

La un moment dat, unul dintre liberali a afirmat că ei, de fapt, nu ar fi împotriva proiectelor. Atunci, preşedintele Marian Mina a luat cuvântul şi le-a spus că atitudinea şi, ulterior, votul lor exprimă cu totul altceva.

„Mă adresez acum întregului grup PNL şi vă reamintesc faptul că, atunci când am preluat mandatul, am jurat noi ca persoane. Aţi jurat dumneavoastră ca persoane, nu Biroul Politic al PNL. Nu mai luaţi deciziile cu privire la hotărârile CJ seara, în şedinţe de partid, că nu partidul a depus jurământul! (…) Nu mai lăsaţi Biroul Politic să decidă în locul dumneavoastră şi nici pe lăutari să vă spună ce să faceţi aici!”, a declarat Marian Mina.

Din păcate, acest lucru n-a avut vreun efect asupra consilierilor. Ei au fost împotrivă sau au dat vot negativ prin abţinere la şase din cele nouă proiecte de hotărâre. În schimb, au votat pentru două puncte suplimentare, pe „nestudiate”, abia venite „la mapă” chiar înainte de şedinţă.

Cele mai multe discuţii s-au purtat pe proiectul privind preluarea în administrarea CJ Giurgiu a Drumului Comunal 121. Autorităţile judeţene au primit finanţare, de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, pentru reabilitarea acestuia. Este vorba despre cinci kilometri dintr-un drum care face legătura cu Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din Slobozia.

Consilierii PNL au luat cuvântul şi au spus că nu ar înţelege de ce nu putea derula investiţia chiar Primăria Slobozia, adică banii să fie viraţi în conturile acesteia. Li s-a explicat, atât de către preşedintele Mina, fostul preşedinte Vasile Mustăţea şi specialişti din aparatul propriu că nu se poate deoarece CJ a făcut solicitarea şi a câştigat proiectul.

„Drumul s-a aflat pe o listă de investiţii încă din 2010-2011, deci de pe vremea lui Dumitru Beianu(fost preşedinte al CJ Giurgiu în mandatul 2008-2012, n.r.), dar fără sursă de finanţare. Nici Primăria Slobozia nu a reuşit să-l facă, aşa că am depus noi proiect la Ministerul Dezvoltării. Iată de ce vom derula noi investiţia”, a subliniat Mina.

După toate explicaţiile ce au durat mai bine de o jumătate de oră, liberalii s-au abţinut la acest proiect de hotărâre care, totuşi, a trecut cu votul majorităţii PSD-ALDE.

Aceiaşi consilieri judeţeni ai opoziţiei au votat „împotrivă” la un proiect „C-Art – Alegeţi autenticitatea. Este sigură şi de încredere”, dar şi la un altul privind atribuirea unei firme a unui traseu pentru transport elevi, cât şi pentru modificarea organigramei Consiliului Judeţean Giurgiu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.