Premieră, la Giurgiu: Circulaţia autovehiculelor cu masa peste 7,5 tone, interzisă pe drumurile judeţene, în zilele caniculare

Este pentru prima oară când reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu iau o asemenea decizie, în condiţiile în care, în perioada 30 iunie-2 iulie au fost anunţate temperaturi maxime extreme apropiate de recordurile înregistrate de-a lungul vremii.

„În urma avertizării de Cod roşu şi portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de 30.06.2017, între orele 12.00 – 22.00, vor fi introduse restricţii de circulaţie pe drumurile judetene pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone”, au spus reprezentanţii CJ Giurgiu.

Printre autovehiculele ce au făcut excepţie se numără acelea care efectuau transporturi de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele ce participau la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare sau poştale ori transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, au mai anunţat cei de la Consiliul Judeţean Giurgiu.

În acelaşi timp, în intervalele menţionate, a fost oprită circulaţia pentru maşinile cu masa peste 7,5 tone şi pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul Giurgiu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.