Pregătiri pentru deszăpezire, la Giurgiu

Reprezentanţii Primăriei Giurgiu anunţă că, anul acesta, de deszăpezirea în municipiul Giurgiu se va ocupa Societatea Giurgiu Servicii Locale.

„Se va acționa și în acest an organizat și unitar, conform Planului de deszăpezire aprobat de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, respectându-se listele prioritizate de urgențe, respectiv Urgenta I, II și III.

În acest sezon, vor fi angrenați la deszăpezire 150 de oameni cu lopeți și vor fi folosite 2 mașini de mare tonaj cu lame, 2 sărărițe pentru împrăștierea materialelor antiderapante, 4 tractoare cu plug, 4 autoutilitare de 3.5 tone, 3 freze pentru curățarea trotuarelor și 250 de tone de material antiderapant (nisip+sare) (stocul va mai fi completat, la nevoie, de asemenea și numarul utilajelor ar putea crește, în funcție de situație)”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Direcția de Asistență Socială va sta la dispoziție cu Centrul de Primiri în Regim de Urgență (25 de locuri de cazare) și la nevoie se va apela la Seminarul Teologic, la unitățile de învățământ și cele de cazare de pe raza municipiului.

„Sunt pregătite grupuri electrogene, permanența va fi instituită prin SVSU, atunci când va fi nevoie și sunt stabilite contacte cu agenții economici pentru aprovizionarea cu alimente, dacă situația de urgență o va impune”, este precizat în acelaşi comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.