Prânz cald pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ

Este vorba despre un proiect de lege adoptat într-o recentă şedinţă a Camerei Deputaţilor. Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, deputatul Elena Dinu a vorbit pe larg despre acest subiect, în conferinţă de presă, joi, 13 aprilie.

„Astfel, a fost aprobat Programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Vorbim despre asigurarea unui prânz cu mâncare caldă sau oferirea unui pachet alimentar în valoare de 7 lei. Măsura vizează două categorii de unităţi de învăţământ, şcoli şi grădiniţe din medii geografice izolate şi din comunităţi sărace, precum şi licee şi colegii pedagogice care reunesc elevi din toate ciclurile de învăţământ, cunoscut fiind faptul că aceste şcoli au un procent ridicat de elevi proveniţi din mediul rural”, a spus Dinu, precizând că procentul de copii şi tineri care abandonează şcoala în România a aju s la peste 19%.

„Obiectivul acestui act normativ este ca fiecărui copil din România să i se ofere posibilitatea de a primi educaţie în mod egal şi nediscriminatoriu, indiferent de mediul din care provine sau de condiţiile economice în care s-a născut”, a subliniat Elena Dinu.

 

Elevii merituoşi, premiaţi de autorităţile judeţene

 

Un alt proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor prevede ca reprezentanţii consiliilor judeţene să poată oferi premii în bani elevilor şi dascălilor, după obţinerea unor rezultate foarte bune la olimpiade şi alte concursuri şcolare. Dinu a amintit faptul că unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel judeţean.

„Cu toate acestea, legislaţia în vigoare prevede implicarea consiliilor judeţene numai în finanţarea organizării şi desfăşurării olimpiadelor şi a concursurilor şcolare locale, nu însă şi în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor”, a spus deputatul giurgiuvean.

În acest, Senatul va fi for decizional.

„Modificările aduse de noua lege susţin şi motivează copiii din medii sociale defavorizate să înveţe şi să facă performanţă în educaţie”, a mai spus Elena Dinu.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.