Portul Giurgiu, „luat cu asalt”, de Ziua Marinei

Zeci de giurgiuveni de toate vârstele au răspuns invitaţiei municipalităţii şi au participat marţi,15 august, la activităţile dedicate Zilei Marine Române, dar şi Zilei Sfintei Maria Mare.

Sărbătoarea marinarilor români, declarată sărbătoare națională începând cu 2009, a fost marcată și anul acesta de oficialitățile giurgiuvene printr-o serie de ceremoniale cu caracter evocator, dar și prin organizarea tradiționalelor jocuri și întreceri marinărești, spectacole muzical-coregrafice, defilări ale ambarcațiunilor navale.

Astfel, mai întâi a fost intonat Imnul de Stat de către artiştii Orchestrei de suflători „Valahia”. A fost evocată semnificaţia Zilei de 15 august, dar şi a personalităţilor şi eroilor marinari din Giurgiu.

A urmat o slujbă religioasă şi aruncarea unei ancore de flori în Dunăre.

Ca de fiecare dată, a sosit în Port, în aplauzele celor prezenţi, Zeul Neptun.El a deschis oficial jocurile marinărești și sportive, însă, mai întâi, au avut loc demonstraţii de arte marţiale ale copiilor şi tinerilor pregătiţi de profesorul Ion Chelu.

Giurgiuvenii au aplaudat şi un microconcert susţinut de Orchestra de suflători „Valahia”, dar şi un spectacol coregrafic. Cu siguranţă, cel mai aşteptat moment a fost defilarea ambarcatiunilor navale ale Ministerului Afacerilor de Interne.

C.S.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.