Polițist giurgiuvean cercetat pentru trafic de influență

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu au început acţiunea penală împotriva lui P.P., agent de poliție în cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, pe 27 octombrie. În aceeaşi zi, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Oamenii legii anunţă că, în fapt, la data de 02.10.2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul l-a depistat în trafic pe C.C.D. care conducea sub influența alcoolului, sens în care a întocmit documente de constatare și a procedat la recoltarea de probe biologice.

„Deși a pretins 1.000 de euro, la data de 05.10.2015, agentul de poliție a primit de la C.C.D. suma de 1200 de euro, sub pretextul că va interveni pe lângă un medic din cadrul I.N.M.L. București, în vederea stabilirii unei valori a alcoolemiei sub limita legală de 0,80 g/l alcool pur în sânge, astfel încât fapta să nu constituie infracțiune. În cursul anului 2016, C.C.D. a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, fiind documentată activitatea infracțională a agentului de poliție”, se arată într-un comunicat al DGA.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.