Poliţia Română, într-o campanie de conştientizare în cazul unui malware ce afectează telefoanele mobile

În acest sens, polițiștii vor transmite informații despre riscurile și vulnerabilitățile dispozitivelor mobile, precum și recomandări despre cum poți să-ți securizezi activitatea online.

„Riscul malware-ului mobil este real: hackerii îți pot sustrage bani și informații personale sau îți pot spiona toate activitățile. Pentru a crește nivelul de conștientizare a utilizatorilor, Poliția Română s-a alăturat Europol în cadrul campaniei de conștientizare a mallware-ului ce afectează dispozitivele mobile, campanie care începe astăzi.

Astfel, săptămâna aceasta, România, împreună cu alte 21 de state membre ale U.E. (Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Ungaria, Irlanda, Italia, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania și Marea Britanie), 3 state care nu sunt membre U.E. (Columbia, Norvegia și Ucraina) și 2 agenții ale U.E. (ENISA și eu-LISA), în colaborare cu mai mulți parteneri din domeniul public și privat, vor desfășura activități pentru ca lumea să conștientizeze acest fenomen și consecințele sale”, anunţă oamenii legii.

În cadrul campaniei vor fi organizate prelegeri în școli, workshopuri, cursuri de instruire, dar și întrebări online și chat-uri live pe rețelele sociale.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.