Picturi murale şi flori pentru bătrânii Centrului de la Hotarele

Acest cadou mai puţin obişnuit a fost făcut, recent, de către o apropiată a vârstnicilor instituţionalizaţi în centrele din judeţul Giurgiu, Maria Holtzhauser. Ea a organizat, de-a lungul vremii, concerte cu artişti locali şi naţionali, a adus produse alimentare şi nealimentare iar, de data aceasta, şi-a propus să facă un gest care să bucure sufletele bătrânilor.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au anunţat că spaţiile Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele au fost înfrumuseţate cu flori şi picturi murale, fapt ce i-a bucurat pe cei 23 de beneficiari instituţionalizaţi în acest centru.

„Astfel, căminul dat în folosinţă în urmă cu 5 luni este acum plin de zeci de ghivece şi jardiniere cu flori donate(…), iar pereţii holului principal au fost împodobiţi cu frumoase picturi murale realizate de Daniela Chirculescu, artist plastic”, transmit reprezentanţii DGASPC Giurgiu.

La rândul său, Maria Holtzhauser a spus că îşi doreşte ca bătrânii să fie bucuroși și să zâmbească mai mult. 

Și, cine zâmbește mai mult, trăiește mai mult… În  ultima vizită, pe care am făcut-o la sfârşit de săptămână,  le-am adus DVD-ul promis, dar și jocuri de rummy, table și cărți, dulciuri pentru fiecare și multe cireșe(…). Cred că, în afară de trup, e important să ne hrănim și sufletul. Tocmai de aceea am revenit cu astfel de daruri. Le pregătesc beneficiarilor tot felul de surprize. Pentru că mi-aș dori să se simtă iubiţi și prețuiți”, a declarat Holtzhauser.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.