Peste 190 de proiecte finanţate la Giurgiu cu fonduri prin PNDL II

O sumă record a fost primită de către autorităţile judeţene giurgiuvene pentru implementarea proiectelor de dezvoltare, respectiv peste 783 de milioane de lei. Banii au fost alocaţi de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, iar anunţul a fost făcut recent, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

„Am promis, am făcut! În următorii ani, datorită finanțărilor asigurate prin PNDL II, vor fi implementate 191 de proiecte în comunele, orașele și municipiul Giurgiu! Proiectele care vor intra la finanțare depășesc suma de 783 milioane de lei!  Îi mulțumesc domnului președinte Niculae Bădălău pentru încredere și suport și doamnei ministru Sevil Shhaideh, precum și angajaților Ministerului Dezvoltării pentru răbdare și ajutor. Programul meu și implicit al PSD Giurgiu este să dezvoltăm județul, cu ajutorul colegilor de la guvernare!”, a declarat Mina.

Şeful CJ Giurgiu a precizat şi că succesul vine ca urmare a unei munci de echipă, la nivel local. „A fost o muncă deosebită, susținută, am străbătut tot județul, am avut nenumărate întâlniri cu primarii, dar rezultatele au meritat tot efortul. Vreau să precizez că n-au existat preferințe, culori politice, pentru că noi considerăm că toți locuitorii județului au dreptul la condiții civilizate de trai și nu ne interesează cărui partid aparține primarul”, a mai afirmat Marian Mina.

Practic, în județul Giurgiu, suma disponibilă pentru construirea ori modernizarea creșelor, grădinițelor și școlilor, este de 105.704.268,86 lei.

Pentru extinderea rețelelor de canalizare și introducerea apei curente s-au alocat 48.449.446,26 de lei.

În ceea ce privește reabilitarea sau amenajarea drumurilor resursa financiară pentru următorii trei ani – până  în 2020 – este de 509.253.065,31 lei.

De asemenea, fonduri semnificative au fost alocate şi pentru introducerea sistemelor de apă-canal şi iluminat public, dar şi pentru reabilitarea ori înfiinţarea cabinetelor medicale.

C.Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.