Parteneriat între autorităţile judeţene şi cele din Slobozia pentru reabilitarea unui drum de interes naţional

Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din comuna giurgiuveană Slobozia este un loc special, în care merg pentru a se ruga şi pentru a vizita frumosul lăcaş de cult mii de oameni, atât giurgiuveni, dar şi bucureşteni şi nu numai.

Accesul către Mănăstire este, însă, unul dificil, mai ales după ce plouă în zonă. Drumul este unul de pământ şi se ajunge cu greu la obiectivul devenit unul turistic.

În acest sens, reprezentanţii Primăriei Slobozia şi cei ai Consiliului Judeţean au semnat, încă din 2011, un parteneriat, prin intermediul căruia să obţină fonduri pentru modernizarea drumului comunal 121.

Până în prezent, investiţia a rămas la stadiul de discuţii, dar, iată că, într-o recentă şedinţă a CJ Giurgiu, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCJ Giurgiu nr. 164 din 10 iunie 2011 privind asocierea dintre judeţul Giurgiu cu comuna Slobozia în vederea realizării unor lucrări de modernizare la drumul comunal DC 121.

Comuna Slobozia va realiza studiul de fezabilitate(SF) pentru investiţia menţionată iar judeţul Giurgiu va contribui în cadrul asocierii cu suma de 5.952.006 lei, inclusiv TVA (19%) reprezentând valoarea necesară realizării SF-ului respectiv.

„Contribuţia judeţului Giurgiu va fi asigurată prin sume transferate de la bugetul de stat şi de la bugetul judeţului. În cazul în care pentru finalizarea contractului de lucrări este necesară execuţia de lucrări suplimentare, acestea vor fi atribuite în condiţiile legii şi vor fi suportate de la bugetul judeţului.

Contractul de asociere se va încheia după semnarea cu Ministerul Dezvoltării a contractului de finanţare aferent realizării investiţiei Modernizare DC 121 Slobozia DJ 504”, se arată în documentaţia prezentată în proiectul de hotărâre aprobat de consilieri, cu excepţia celor de la PNL.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.