Oraşul bulgar Dve Mogili, punte de legătură între Adunaţii Copăceni şi două oraşe din Ucraina şi Polonia

Comuna Adunaţii Copăceni şi oraşul bulgar Dve Mogili, din districtul Ruse, sunt înfrăţite din februarie anul acesta. Ca atare, giurgiuvenii au fost invitaţi la Zilele Municipalităţii din Dve Mogili, şi vorbim aici nu doar despre autorităţile din Adunaţii Copăceni, ci şi acelea din Daia, dar şi directori din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Evenimentul a avut loc vineri, 26 august, iar cei de la Primăria din Adunaţi au anunţat că, urmare a unei bune impresii făcute de edilul Dan Rusu, comuna s-ar putea înfrăţi şi cu oraşele Jagodin(Ucraina), Bielsk Podlaski(Polonia), dar şi cu municipalitatea din Călăraşi.

„Astfel, comunitatea noastră se va face cunoscută şi pe plan internațional, primarul Dan Rusu venind cu ideea de a promova puternic numele comunei noastre ca şi brand în domeniile tradiționale în care suntem cunoscuți.

Primarița oraşului Jagodin, încîntată deosebit de discuțiile avute cu primarul Dan Rusu, a înaintat invitația oficială la Zilele oraşului Jagodin, ocazie cu care vor fi definitivate tratativele preliminare înfrăţirii”, spun cei de la Primăria Adunaţii Copăceni.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor CJ Giurgiu, tot la evenimentul de vineri, 26 august, a fost semnat un acord de colaborare între Municipalitatea Dve Mogili și orașul Yagotin, regiunea Kiev, Ucraina.

De menţionat este şi că relaţia Consiliului Judeţean Giurgiu cu autorităţi publice şi organisme private din districtul Ruse are la bază înfiinţarea, în anul 2002, a Asociaţiei Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse, ONG cu sediul în Ruse, creată de Consiliul Judeţean Giurgiu şi Administraţia Regională a Districtului Ruse.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.