OFSD Giurgiu: Faptul că vom avea câte o femeie pe un loc eligibil la parlamentare este un succes

Staţiunea Mamaia a găzduit, între 25 şi 28 august, un eveniment politic cu şi pentru femeile social-democrate din România.

Şcoala Politică de Vară a OFSD a însemnat dezbateri pe teme importante pentru România, precum responsabilitatea femeilor care ocupă funcţii în administraţia locală, alegerile parlamentare- modificări privind legea în acest domeniu-, bune practici privind dezvoltarea localităţilor în care femeile au fost alese primar sau perspective ale forţei de muncă în contextul Brexit.

“Au participat la Şcoala de Vară reprezentante ale OFSD din absolut toate judeţele. Au fost alături de noi Viorica Dăncilă- lidera noastră, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar au venit şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Am avut şi alţi invitaţi de marcă, precum Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, dar şi analiştii Marius Pieleanu, Alexandru Cumpănaşu, cât şi jurnaliştii Rareş Bogdan, Adrian Ursu, Andreea Creţulescu. Au fost lucruri foarte importante pe care le-am dezbătut. Ca şi o realizare, putem spune, chiar la deschiderea lucrărilor, domnul Dragnea a anunţat că în fiecare judeţ, la parlamentare, va fi câte o femeie- candidat pe un loc eligibil”, a declarat Aurelia Dobre, vicepreşedinte al PSD Giurgiu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri, 31 august.

Vicepreşedinte al OFSD la nivel central, Dobre a vorbit şi despre declaraţiile făcute de ambasadorul Brummell, în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

“Marea Britanie va rămâne o țară deschisă și după ieșirea din Uniunea Europeană, deci rămâne un partener pentru România în foarte multe contexte, iar Parteneriatul nostru strategic cu România va continua”, spune Dobre că a declarat Excelenţa Sa, la Şcoala de Vară a OFSD.

Măsuri sociale pentru mame, femeile de la sate, pentru copii şi şomeri

Revenind la Giurgiu, Aurelia Dobre a vorbit presei locale şi despre soluţiile propuse viitoarei guvernări de către femeile social-democrate, prezentate, de asemenea, în cadrul Şcolii de Vară.

Aşadar, doamnele din PSD propun ca toate analizele pe care trebuie să le facă femeile însărcinate să fie gratuite, inclusiv ecografiile mamare pentru anumite categorii sociale. O altă soluţie vizează capitolul „locuri de muncă pentru femeile din mediul rural” şi se referă la deblocarea unor linii de finanţare a unor proiecte europene cu privire la promovarea antreprenoriatului în cazul femeilor de la sat.

Un alt punct propus de către OFSD viitoarei guvernări se referă la securitatea financiară a femeilor pensionare. Aceasta, prin cumulul pensiei cu salariul, astfel încât venitul să nu fie mai mic decât salariul mediu din România.

O altă propunere a celor din OFSD, pe care colegii din PSD o văd ca şi măsură în viitoarea guvernare, este aceea a scăderii TVA la 5% pentru produsele destinate nou-născuţilor: de la cărucioare, pătuţuri şi până la tot ce poate conţine un „coş zilnic”.

În plus, femeile social-democrate propun dotarea fiecărei şcoli din mediul rural cu computere pentru ca tinerii şi copiii cu părinţi plecaţi în străinătate să poată purta mai uşor discuţii online între ei. Şi nu în ultimul rând, femeile din OFSD cer pedepsirea, aşa cum se cuvine, a agresorilor acuzaţi de violenţă domestică.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.