O zi de neuitat pentru sutele de copii giurgiuveni care au petrecut 1 Iunie împreună

Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului au debutat la Giurgiu la ora 09.30, cu Marşul Bucuriei la care au participat sute de copii de toate vârstele. Ei au pornit pe jos din faţa Primăriei şi s-au oprit în Parcul Alei. Acolo au avut loc mai multe competiţii sportive: de patinaj pe role, Cross-ul Primăverii, demostraţii de arte marţiale. De asemenea, la Complexul Sportiv „Marin Anastasovici”, s-au desfăşurat concursuri de mini-fotbal, tenis de masă, mini-baschet, în timp ce pe pietonala Mircea cel Bătrân, alte câteva sute de copii participau la ateriere de face-painting, se jucau în parcul special amenajat pentru această zi sau urmăreau spectacole de teatru ori de dans. La finalul zilei, pentru toţi copiii din Giurgiu, a cântat Corina.

În tot acest timp, copiii au avut ocazia să cumpere jucării donate de semenii lor. Aceasta, în cadrul tradiţionalului Târg al Jucăriilor Vechi organizat de Crucea Roşie Giurgiu. Toate fondurile colectate din vânzarea jucăriilor donate vor ajunge la copiii nevoiaşi din municipiu şi din judeţ.

Ziua Copilului a fost sarbatorită joi, 1 iunie 2017, şi în orașul Bolintin-Vale printr-un eveniment intitulat “Bucură-te de copilărie!”.

Toţi cei prezenți au avut parte de multe jocuri, surprize, ateliere, premii și tombole, iar dintre momentele remarcabile amintim: teatru de păpuși, pictură pe față și modelare de baloane, atelier Lego, atelier Origami, atelier „Meșterică Olărică”, atelier „În lumea jucăriilor”, desene pe asfalt, stiință distractivă, concursuri cu premii. Toti copiii prezenți au primit din partea organizatorilor dulciuri și baloane cu heliu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.